ΑΘΗΝΑ
16:29
|
02.05.2024
111 συνολικά άτομα ανάμεσά τους και παιδιά περισυνέλεξε τη νύχτα το Λιμενικό.
Δύο επιχειρήσεις διάσωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης συνολικά 111 μεταναστών πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Λιμενικό Σώμα στη Λέσβο και την Αμοργό.

Στην πρώτη περίπτωση, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, σε συνεργασία με σκάφος της FRONTEX, εντόπισε, το βράδυ της Πέμπτης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή Εφταλούς στη Λέσβο στην οποία επέβαιναν 21 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμενίσκο Πέτρας και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας του Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ η η λέμβος κατασχέθηκε.

90 άτομα σε ιστιοφόρο στην Αμοργό

Εξάλλου, ιστιοφόρο σκάφος με 90 μετανάστες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή 10 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αμοργού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου κάλεσε σε βοήθεια μέσω του 112 λέγοντας ότι το ιστιοφόρο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν έπνεαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν άμεσα δύο σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη.

Οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε παράκτιο περιπολικό πλοίο του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λακκί της Λέρου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα