ΑΘΗΝΑ
23:36
|
05.05.2024
Τελικά, ο σκοπός δεν ήταν επιχειρηματικός αλλά συναισθηματικός: Το φεστιβάλ Sonic Mania στο οποίο συμμετέχει η πρώην σύζυγος, Grimes.
Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στην Ιαπωνία για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια ξεκίνησε σήμερα ο μεγαλύτερος δισεκατομμυριούχος στον πλανήτη και ιδρυτής μίας σειράς εταιριών με τεχνολογία αιχμής (SpaceX, Neurolink, The Boring Company, Tesla,  κ.α.) Ίλον Μασκ.

Η πρώτη του ανάρτηση στο πρώην Twitter, νυν X, ήταν μία μικρή φράση που δεν πρόδιδε ούτε στο ελάχιστο νέες πιθανές επιχειρηματικές κινήσεις στη λεγόμενη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου».

«Μόλις έφθασα στην καταπληκτική Ιαπωνία» ανέφερε η ανάρτηση του Μασκ.

Την τελευταία φορά που είχε βρεθεί στο Τόκιο ήταν το 2014 στη διάρκεια τελετής για το λανσάρισμα της ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla  στην ιαπωνική αγορά. Αυτή τη φορά, ο Ίλον Μασκ εμφανίστηκε πρώτα σε μία διαδραστική έκθεση τέχνης της επιφανούς καλλιτεχνικής ομάδας TeamLab που στα έργα της συνδυάζει βιντεοπροβολές, προσεκτικά σχεδιασμένους χώρους και εκκεντρικούς ήχους.

Κάποιοι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως η  εμφάνιση του Ίλον Μασκ στην Ιαπωνία δεν αποκλείεται να αφορά τη μεγαλύτερη διείσδυση της Tesla  στην ιαπωνική αγορά αυτοκινήτων καθώς γνωστά ιαπωνικά βιομηχανικά συμφέροντα έμειναν πίσω στον τομέα της ηλεκτροκίνησης χάνοντας σημαντικές εγχώριες αγορές από την  Tesla  του Ίλον Μασκ και την κινέζικη BYD. Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, η TESLA γέμισε τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας με πάνω από 890.000 οχήματα.

Τελικά, δίκαιο είχαν κάποιοι άλλοι πιο ρομαντικοί που συσχέτισαν από την πρώτη στιγμή την εμφάνιση του Ίλον Μασκ στο Τόκιο με την παράσταση που δίνει απόψε η πρώην σύντροφός του και μητέρα δύο εκ των παιδιών του, Grimes (κατά κόσμο Κλερ Ελίζ, καλλιτεχνικώς  Γκράιμς), στο φεστιβάλ Sonic Mania που πραγματοποιείται στην περιοχή Σίμπα (που είναι κοντά στο Τόκιο).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα