ΑΘΗΝΑ
22:45
|
04.05.2024
Οι περισσότερες εταιρείες που χρεοκόπησαν εντάσσονταν στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης (+82,5%), αλλά και στις υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης (+56,7%).
Ρεκόρ λουκέτων στην Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεκόρ πτωχεύσεων εταιρειών από το 2015 είχαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όπως διαπίστωσαν οι αρμόδιοι στατιστικολόγοι της EUROSTAT, το δεύτερο τρίμηνο τρέχοντος έτους, αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, ο αριθμός των δηλώσεων πτώχευσης επιχειρήσεων της Ε.Ε. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023 η αύξηση είναι  της τάξης του 8,4% και είναι η υψηλότερη από το 2015, οπότε ξεκίνησε η έναρξη καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων τέτοιου είδους.

Ποιες επιχειρήσεις πτώχευσαν

Ενδιαφέρον έχει οι τομείς επιχειρήσεων που επλήγησαν περισσότερο αυτό το διάστημα στην Ε.Ε. Όπως αναφέρει η έκθεση οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις που χρεοκόπησαν ήταν κατά 23,9% τα καταλύματα (ξενοδοχεία, πανδοχεία, πανσιόν, κ.α), και η εστίαση, κατά 15,2% μεταφορές και αποθήκευση και κατά 10,1% υγεία και κοινωνικές δραστηριότητες.

Σε σύγκριση με το προ πανδημίας τέταρτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των κηρύξεων πτώχευσης το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν υψηλότερος στους περισσότερους τομείς της οικονομίας. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό των πτωχεύσεων, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης (+82,5%) και στις υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης (+56,7%).

Αντίθετα, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, υπήρχαν μόνο δύο τομείς της οικονομίας όπου ο αριθμός των κηρύξεων πτώχευσης ήταν χαμηλότερος από ό,τι το προ πανδημίας τέταρτο τρίμηνο του 2019: η βιομηχανία (-11,5%) και οι κατασκευές (-2,7%).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα