ΑΘΗΝΑ
23:24
|
02.05.2024
Η Βρετανία ζήτησε την Παρασκευή από τους πολίτες της να είναι σε εγρήγορση όταν ταξιδεύουν στη Δανία λόγω πιθανών επιθέσεων.
Μια δανική σημαία κυματίζει μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών στην Κοπεγχάγη, Δανία, 31 Ιουλίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία ζήτησε την Παρασκευή από τους πολίτες της να είναι σε εγρήγορση όταν ταξιδεύουν στη Δανία λόγω πιθανών επιθέσεων, μετά τις καψίματα του Κορανίου από αντι-ισλαμιστές ακτιβιστές στη Δανία και τη Σουηδία που έχουν εξοργίσει τους μουσουλμάνους, μεταδίδει το Reuters.

Η Βρετανία και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως για πιθανές επιθέσεις στη γειτονική Σουηδία, η οποία ανέβασε τον συναγερμό για τρομοκρατία στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο την Πέμπτη.

«Οι τρομοκράτες είναι πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Δανία. Οι επιθέσεις μπορεί να είναι αδιάκριτες, μεταξύ άλλων σε μέρη όπου συχνάζουν ξένοι», προειδοποίησε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ενημερωμένη ταξιδιωτική οδηγία.

Οι αρχές στη Δανία απέτρεψαν με επιτυχία μια σειρά από προγραμματισμένες επιθέσεις και προχώρησαν σε ορισμένες συλλήψεις, πρόσθεσε.

Η Σουηδία είπε επίσης ότι απέτρεψε επιθέσεις μετά τις καψίματα του Κορανίου και άλλες ενέργειες κατά του ιερότερου κειμένου του Ισλάμ που εξόργισαν τους μουσουλμάνους και πυροδότησαν απειλές από τους τζιχαντιστές.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η κυβέρνηση της Σουηδίας δήλωσε ότι ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και άλλες αποστολές λόγω της αύξησης των απειλών κατά των σουηδικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

Τόσο οι κυβερνήσεις της Δανίας όσο και της Σουηδίας έχουν καταδικάσει τις πυρπολήσεις και εξετάζουν το ενδεχόμενο τροποποίησης νόμων που θα μπορούσαν να τις σταματήσουν, αλλά οι επικριτές στο εσωτερικό λένε ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να διαφυλάξουν την ελευθερία του λόγου που προστατεύεται στα συντάγματά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα