ΑΘΗΝΑ
08:30
|
07.07.2026
Ο ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα την «ειδεχθή»--όπως την χαρακτήρισε-- ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία.
Εικόνα από την ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Τσερνίχιβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα την «ειδεχθή» -όπως την χαρακτήρισε- ρωσική πυραυλική επίθεση με στόχο αμάχους στο κέντρο του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 110, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Είναι αποτρόπαιο να επιτίθεται κανείς στην κεντρική πλατεία μιας μεγάλης πόλης το πρωί, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα, κάποιοι πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν μια θρησκευτική γιορτή», τόνισε σε ανακοίνωσή της η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν.

«Καταδικάζω αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο ρωσικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας, που προκαλεί θάνατο, μαζική καταστροφή και αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες», είπε η ίδια. «Πρέπει να σταματήσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα