ΑΘΗΝΑ
03:38
|
03.05.2024
Το Μαροκινό ναυτικό διέσωσε 75 παράτυπους μετανάστες αφού το σκάφος τους αναχαιτίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Ντάχλα.
Αξιωματικοί του Βασιλικού Ναυτικού του Μαρόκου αναχαιτίζουν μετανάστες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μαρόκο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το ναυτικό του διέσωσε 75 παράτυπους μετανάστες αφού το σκάφος τους αναχαιτίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Ντάχλα (περιοχή Σαχάρας).

Αυτό ανέφερε το Morocco World News, επικαλούμενο ανώνυμο στρατιωτικό αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το σκάφος: «Ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου από την ακτή της Σενεγάλης προς την Ισπανία και αναχαιτίστηκε την Πέμπτη».

Πρόσθεσε: «Όσοι διασώθηκαν και είχαν σενεγαλέζικη υπηκοότητα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες προτού παραδοθούν στη (μαροκινή) Βασιλική Χωροφυλακή για να διεξαχθούν οι ισχύουσες διοικητικές διαδικασίες».

Τον περασμένο Ιούνιο, το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου ανακοίνωσε ότι απέτρεψε 25.519 απόπειρες παράτυπης μετανάστευσης και διέσωσε 3.150 μετανάστες κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.

Λόγω της γεωγραφικής του εγγύτητας με την ευρωπαϊκή ήπειρο, το Μαρόκο είναι ένα από τα σημεία διέλευσης των παράτυπων μεταναστών, ειδικά εκείνων που κατευθύνονται προς την Ισπανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα