ΑΘΗΝΑ
12:37
|
20.09.2024
Δεκάδες Σύροι στην Jaramana στην ύπαιθρο της Δαμασκού, διαδήλωσαν την Παρασκευή κατά της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης.
Σύροι πραγματοποιούν διαδήλωση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς ο συριακός εμφύλιος πόλεμος εισέρχεται στον 11ο χρόνο του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες Σύροι στην Jaramana στην ύπαιθρο της Δαμασκού, νότια της Συρίας, διαδήλωσαν την Παρασκευή κατά της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης στην ελεγχόμενη από το καθεστώς περιοχή, ανέφερε η Aram Media.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Al-Soyouf στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές σήκωσαν πλακάτ που έγραφαν: «Δεν θέλουμε συνθήματα, θέλουμε να φάμε», κατηγορώντας τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ για την κατάστασή τους.

Την Πέμπτη, πολλές διαδηλώσεις ξεκίνησαν από διάφορες περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς Αλ Άσαντ, αποκάλυψε η Aram Media.

Εν τω μεταξύ, το As-Suwayda 24 News Network ανέφερε ότι οι μαζικές διαδηλώσεις έκλεισαν μεγάλους αυτοκινητόδρομους που συνδέουν χωριά και πόλεις στην ύπαιθρο που οδηγούν στη Δαμασκό.

Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες πραγματοποιήθηκαν μετά από απόφαση της κυβέρνησης Αλ Άσαντ να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου εν μέσω της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών.

Το καθεστώς Αλ Άσαντ ισχυρίζεται ότι η κατάσταση οδεύει προς ηρεμία, αλλά οι παρατηρητές πιστεύουν ότι επιδεινώνεται και αναμένουν ότι οι διαδηλώσεις θα αυξηθούν καθώς η υποτίμηση της συριακής λίρας συνεχίζεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα