ΑΘΗΝΑ
12:57
|
03.05.2024
Έχουν εκκενωθεί, μέχρι στιγμής, οκτώ οικισμοί.
Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, e-evros.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που ξέσπασε το Σάββατο (19/08), μαίνεται ανεξέλεγκτο το πρωί της Κυριακής (20/08) και οι φλόγες απειλούν πια το χωριό Λουτρό. Έχουν εκκενωθεί, μέχρι στιγμής, οκτώ οικισμοί.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το OPEN, έχουν υποστεί ζημιές στο χωριό Πεύκα καθώς και μια παλιά μονή στην περιοχή. Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακόμα, από το χωριό Λουτρό έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι και, κυρίως, οι ηλικιωμένοι που έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στον Έβρο, αποφασίστηκε η ενίσχυση των εναέριων μέσων.

Ο άνεμος αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και έτσι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν συνολικά 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των ΟΤΑ.

Η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης Έβρου, Ελένη Ιντζεπελίδου, έκανε λόγο στο OPEN για «μια δύσκολη νύχτα αφού οι εστίες αναζωπυρώνονταν διαρκών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε πως έχουν καεί τέσσερα σπίτια στον οικισμό Πεύκα και άλλα πέντε στον οικισμό Αετοχώρι, καθώς και η εκκλησία.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας».

Επίσης, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Η πρώτη προτεραιότητα όπως έχει τεθεί – και πολύ σωστά – από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό, είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να μην κινδυνεύσουν περιουσίες. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εδώ, είμαστε όλοι παρόντες και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Διαβάστε σχετικά:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα