ΑΘΗΝΑ
10:32
|
05.05.2024
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για μια συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας και των κρατών μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στη Σαουδική Αραβία στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας ΓΙοσιμάσα Ηαγιάσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών από την Ιαπωνία και τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) στη Σαουδική Αραβία στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo την Κυριακή, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές που δεν κατονομάζονται, αναφέρει το Reuters.

Η Ιαπωνία στοχεύει να ενισχύσει τους δεσμούς με τις χώρες παραγωγής πετρελαίου για να εξασφαλίσει σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό από τη Μέση Ανατολή, όπου η επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών μειώνεται ενώ η επιρροή της Κίνας αυξάνεται, δήλωσε το Kyodo.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας ΓΙοσιμάσα Ηαγιάσι θα παραστεί στη συνάντηση και ενδέχεται επίσης να επισκεφθεί την Αίγυπτο και την Ιορδανία, δήλωσε η Kyodo.

Κανένα σχόλιο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Το GCC είναι μια ένωση έξι χωρών στην περιοχή του Κόλπου: Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν και Μπαχρέιν.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα επισκέφθηκε τη Μέση Ανατολή τον Ιούλιο, όταν η Ιαπωνία και το GCC ανακοίνωσαν την επανέναρξη των συνομιλιών για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και την τεχνική συνεργασία στις πηγές ενέργειας επόμενης γενιάς, ανέφερε το Kyodo, προσθέτοντας ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μπορεί επίσης να είναι στην ημερήσια διάταξη.

Η φτωχή σε πόρους Ιαπωνία προσπαθεί να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια, καθώς εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Βασίζεται στη Μέση Ανατολή για περισσότερο από το 90% του αργού πετρελαίου της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα