ΑΘΗΝΑ
22:07
|
02.05.2024
Η Τουρκία διέσωσε 125 παράτυπους μετανάστες στο Αιγαίο, αφού απωθήθηκαν παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές.
Αιτούντες άσυλο στο λιμάνι Τσεσμέ αφού διασώθηκαν από βυθισμένη βάρκα στο Αιγαίο, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, στη Σμύρνη της Τουρκίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία διέσωσε 125 μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα στο Αιγαίο, αφού απωθήθηκαν παράνομα στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές, ανακοίνωσε την Κυριακή η τουρκική ακτοφυλακή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Οι μονάδες της ακτοφυλακής παρατήρησαν ομάδες παράτυπων μεταναστών σε λαστιχένιες βάρκες στα ανοιχτά των ακτών των περιοχών Dikili και Menderes της δυτικής επαρχίας Σμύρνης και τους διέσωσαν από τη θάλασσα.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στην επαρχιακή αρχή μετανάστευσης για τακτικές διαδικασίες.

Η Τουρκία και οι παγκόσμιες οργανώσεις για τα δικαιώματα έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την παράνομη πρακτική της Ελλάδας να απωθεί παράτυπους μετανάστες, λέγοντας ότι παραβιάζει τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ευάλωτων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Η Τουρκία αποτελεί βασικό σημείο διέλευσης για παράτυπους μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στην Ευρώπη για να ξεκινήσουν νέες ζωές, ειδικά εκείνων που φεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα