ΑΘΗΝΑ
00:01
|
06.05.2024
Η Roscosmos ανακοίνωσε ότι το Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη έπειτα από περιστροφή σε ανεξέλεγκτη τροχιά.
Φωτογραφία του κρατήρα Zeeman που τράβηξε το Luna-25 πριν συντριβεί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συντριβή του διαστημόπλοιου Luna-25 στη Σελήνη ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (20/8) η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, Roscosmos, καθώς είχε χάσει την επικοινωνία μαζί του από χθες.

Ειδικότερα, η Roscosmos ανακοίνωσε ότι το διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη έπειτα από περιστροφή σε ανεξέλεγκτη τροχιά. Τελικά, η επιστροφή της Ρωσίας στο φεγγάρι μετά από 47 χρόνια δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Ο ρωσικός πύραυλος Σογιούζ 2,1 εκτοξεύθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου για να μεταφέρει το διαστημόπλοιο Luna-25 σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Αυτή ήταν η πρώτη αποστολή της Ρωσίας στο φεγγάρι μετά από σχεδόν 5 δεκαετίες και στόχος ήταν να συγκεντρώσει δείγματα εδάφους, να τα «αναλύσει» και επίσης να κάνει «μακροπρόθεσμη επιστημονική έρευνα».

«Στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δόθηκε ώθηση στο Luna-25 για να μπει σε τελική ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Σελήνη ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία προσεδάφισης», αναφέρει στο Telegram η Roscosmos.

«Περίπου 14:57 [ώρα Μόσχας] η επικοινωνία με το Luna-25 διεκόπη. Όσες ενέργειες κάναμε για να αποκαταστήσουμε την επαφή και την επικοινωνία με το διαστημόπλοιο δεν απέδωσαν. Ως εκ τούτου, το σκάφος ξέφυγε από την τροχιά του και συνετρίβη στην επιφάνεια της Σελήνης», προσθέτει η Roscosmos μεταξύ άλλων στο Telegram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα