ΑΘΗΝΑ
01:26
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 500 κρατούμενοι στο Μπαχρέιν πραγματοποιούν απεργία πείνας, εν μέσω της συνεχιζόμενης κράτησης κρατουμένων συνείδησης από τις αρχές.
Χέρια ενός κρατούμενου στα κάγκελα της φυλακής (φωτογραφία αρχείου)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 500 κρατούμενοι στο Μπαχρέιν πραγματοποιούν απεργία πείνας, στη πιθανότατα μεγαλύτερη τέτοια διαδήλωση στο σωφρονιστικό σύστημα του κράτους του Κόλπου, εν μέσω της συνεχιζόμενης κράτησης κρατουμένων συνείδησης από τις αρχές, αναφέρει το Middle East Monitor.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, οι κρατούμενοι άρχισαν να αρνούνται φαγητό στις 7 Αυγούστου, με αυξανόμενους αριθμούς κρατουμένων να συμμετέχουν στην απεργία πείνας τις επόμενες εβδομάδες.

Σε δήλωση των κρατουμένων, η οποία δημοσιεύτηκε μέσω του απαγορευμένου αντιπολιτευόμενου κόμματος της χώρας Al-Wefaq, η απεργία πείνας διεξάγεται με μια σειρά αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης στο όριο της μίας ώρας την ημέρα για τον χρόνο έξω από τα κελιά τους. το επίδομα για την εκκλησιαστική προσευχή στο τέμενος της φυλακής, την άρση των περιορισμών στις οικογενειακές επισκέψεις, τις βελτιώσεις στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και την πρόσβαση σε κατάλληλη ιατρική και υγειονομική περίθαλψη.

«Δεν είναι επιπόλαια αιτήματα, αλλά απαραίτητα για την ανθρώπινη ζωή», τονίζεται στην ανακοίνωση των κρατουμένων. Τα αιτήματα έρχονται εν μέσω αυξανόμενων αναφορών σχετικά με τη συχνότητα της άρνησης ιατρικής περίθαλψης από τις αρχές των φυλακών του Μπαχρέιν σε κρατούμενους, τη χρήση της απομόνωσης και διάφορες άλλες καταχρήσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Μπαχρέιν αρνήθηκε τέτοιες καταχρήσεις, με το εθνικό της κέντρο επικοινωνίας να λέει στην εφημερίδα ότι «δεσμεύεται να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασφαλίζει ότι πληρούνται τα διεθνή πρότυπα για όλες τις συναλλαγές με κρατούμενους στις εγκαταστάσεις μεταρρύθμισης και αποκατάστασης». Η κυβέρνηση επέμεινε ότι οι αξιωματικοί και άλλοι υπάλληλοι στη φυλακή Jau «είναι πλήρως δεσμευμένοι να αντιμετωπίζουν τους κρατούμενους σύμφωνα με το νόμο».

Οι αρχές ισχυρίστηκαν επίσης ότι δεν κρατούνταν κρατούμενοι συνείδησης στο σύστημά τους, παρά το γεγονός ότι η φυλακή Jau φέρεται να είναι μια περιοχή διαβόητη για την κράτηση τέτοιων κρατουμένων και πολιτικών κρατουμένων.

Το γραφείο του διαμεσολαβητή του υπουργείου Εσωτερικών του Μπαχρέιν φέρεται επίσης να ισχυρίζεται ότι έχει διεξαγάγει έρευνες για να «διασφαλίσει ότι οι κρατούμενοι αποκτούν όλα τα δικαιώματά τους, είτε από υγειονομική περίθαλψη, επισκέψεις ή επαφή με τις οικογένειές τους, και ότι δεν υφίστανται κακομεταχείριση.

Σύμφωνα με τον Σαϊέντ Αλγουανταέι, πρώην κρατούμενο στη φυλακή Jau και προσωπικότητα του Ινστιτούτου για τα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία του Μπαχρέιν (Bird), αυτή η απεργία πείνας «είναι πιθανώς μια από τις πιο ισχυρές απεργίες που έχουν συμβεί ποτέ μέσα στο σωφρονιστικό σύστημα του Μπαχρέιν. η κλίμακα του είναι συντριπτική».

Στο μικροσκοπικό νησιωτικό κράτος του Κόλπου, οι πολιτικοί κρατούμενοι φέρεται να είναι περίπου 1.200, κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού των 3.800 κρατουμένων. Σύμφωνα με το Bird, αυτό σημαίνει ότι το Μπαχρέιν έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φυλάκισης κατά κεφαλήν στη Μέση Ανατολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα