ΑΘΗΝΑ
12:51
|
05.05.2024
«Έχουμε ήδη καταργήσει τις βίζες για τουρίστες σε γκρουπ», επισήμανε Κινέζος διπλωμάτης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Τουρισμός χωρίς βίζες σε Ρωσία και Κίνα;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ρώσοι τουρίστες μπορεί να μην χρειάζονται πλέον βίζα για να ταξιδέψουν στην Κίνα, δήλωσε ο γενικός πρόξενος της χώρας στο Καζάν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Έχουμε ήδη καταργήσει τις βίζες για τουρίστες σε γκρουπ», είπε ο Σιάνγκ Μπο στο πρακτορείο στο περιθώριο του έκτου Παγκόσμιου Φόρουμ Νέων Διπλωματών το Σάββατο. Πρόσθεσε ότι μια γενική συμφωνία για ταξίδια χωρίς βίζα μεταξύ των δύο χωρών «θα λάβει χώρα σίγουρα στο μέλλον».

Ο διπλωμάτης τόνισε, ωστόσο, ότι για να εφαρμοστεί μια τέτοια συμφωνία, θα πρέπει πρώτα να επιλυθούν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη μετανάστευση, ιδιαίτερα στην περιοχή της Άπω Ανατολής της Ρωσίας.

«Για να ελεγχθεί η κατάσταση, είναι απαραίτητο να επιλυθούν ζητήματα σε αυτούς τους τομείς», είπε ο Σιάνγκ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία και η Κίνα επανέφεραν μια αμοιβαία συμφωνία για ταξίδια χωρίς βίζα που επιτρέπει σε οργανωμένες τουριστικές ομάδες που αποτελούνται από πέντε έως 50 άτομα να επισκέπτονται τις δύο χώρες χωρίς βίζα. Αυτή η συμφωνία είχε αρχικά υπογραφεί το 2000, αλλά ανεστάλη το 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19.

Η Μόσχα έχει επίσης συνάψει παρόμοια συμφωνία με το Ιράν και έχει επεκτείνει μια πρόταση να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία και με την Ινδία. Επιπλέον, την 1η Αυγούστου, η Ρωσία κυκλοφόρησε επίσης ένα νέο πρόγραμμα που επιτρέπει σε πολίτες από 55 χώρες να αποκτήσουν ηλεκτρονική βίζα, η οποία ισχύει για 60 ημέρες και επιτρέπει στους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα για μέχρι και 16 ημέρες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ο τουρισμός στη Ρωσία σημείωσε σημαντική άνοδο το πρώτο εξάμηνο του 2023, με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται κατά 130% σε σύγκριση με πέρυσι, δηλαδή σε πάνω από 187.000 άτομα. Η FBS σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να είναι 16,5 φορές χαμηλότερος από τα στοιχεία πριν από την πανδημία, όταν τη Ρωσία επισκέφθηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια τουρίστες μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2019.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα