ΑΘΗΝΑ
18:21
|
05.05.2024
Αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες από περιοχή όπου απειλούνται σπίτια, ενώ στρατιωτικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού για να αναχαιτίσει την προέλαση της λαίλαπας.
Εκατοντάδες εκτάρια δασικής γης στάχτη και στη γειτονική Αλβανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απόψε σε δασική έκταση κοντά στην πόλη Λατς της δυτικής Αλβανίας.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού δίνουν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο με τον υπουργό Εσωτερικών, Ταουλάντ Μπάλα, να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ:

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε μεγάλη πευκόφυτη έκταση κοντά στην πόλη Λατς. Είναι μια από τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές φέτος».

Συλλήψεις υπόπτων για εμπρησμό

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη σύλληψη άνδρα, που ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι είναι ύποπτος για εμπρησμό.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από περιοχή όπου απειλούνται σπίτια, ενώ στρατιωτικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού για να αναχαιτίσει την προέλαση της πύρινης λαίλαπας.

Ο υπουργός ‘Αμυνας Νίκο Πελέσι ανέφερε ότι περίπου 50 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η πρόσβαση των δυνάμεων σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη.

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην πόλη Μπεράτι (νότια), που έδωσε επίσης στη δημοσιότητα η αλβανική αστυνομία, διακρίνονται δύο εμπρηστές επί το έργον. Οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Τον προηγούμενο μήνα, οι αλβανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε 14 υπόπτους για εμπρησμό, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα