ΑΘΗΝΑ
01:39
|
24.02.2024
Στα «32 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα δεν έχω ζήσει παρόμοιες, ακραίες συνθήκες» είπε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γεώργιος Πουρναράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πυρκαγιές πλέον παρουσιάζουν «εξαιρετική δριμύτητα ακόμη και το βράδυ». Και αντί να μειωθούν οι άνεμοι, χτες βράδυ, στην Πάρνηθα, έφθαναν τα 6 με 7 μποφόρ και οι ριπές τα 8 μποφόρ τόνισε σήμερα μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς.

Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στα «32 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα δεν έχω ζήσει παρόμοιες, ακραίες συνθήκες» επισημαίνοντας τον «τεράστιο αγώνα με αυτοθυσία» που δίνουν οι πυροσβέστες.

Ανέφερε πως από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου και ιδιαίτερα αφότου οι πυρκαγιές μπήκαν στην ημερήσια διάταξη, το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρεί καθημερινά τονίζοντας πως όλοι παραμένουν σε «γενική επιφυλακή».

«Καθημερινά από την αρχή της περιόδου είχαμε από 50-60 εκδηλώσεις πυρκαγιών. Κι αυτές αντιμετωπίζονταν με επιτυχία. Μετά τον παρατεταμένο καύσωνα και την εποχή των μελτεμιών δυστυχώς οι συνθήκες άλλαξαν. Αυτή η ιδιαίτερη ξηροθερμική περίοδος με την επέλευση των δυνατών ανέμων έκανε τις πυρκαγιές πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμες» ανέφερε επί λέξη χαρακτηρίζοντας τις καιρικές συνθήκες «ακραίες».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στη Μονή Κλειστών Φυλής τόνισε πως εκδηλώθηκε στις 11.56 και μέσα στα πρώτα 5 λεπτά, στις 12.01 βρισκόταν πάνω από την πυρκαγιά εναέριο μέσο που επιχειρούσε στον Ασπρόπυργο ώσπου προστέθηκαν αμέσως μετά άλλα τέσσερα εναέρια μέσα.

«Παρόλα αυτά η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις. Καταλαβαίνετε για τι ακραίες συνθήκες μιλάμε και με ποια δριμύτητα πλέον εξαπλώνονται όλες οι πυρκαγιές» είπε ο στρατηγός Πουρναράς.

Παίρνοντας το λόγο ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, υποστράτηγος, Γεώργιος Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στο μέρος της διαχείρισης των πυρκαγιών που την αφορά.

Ο υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος

«Παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με κατά περίπτωση απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας μέσω της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων καθώς και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με το 112 και με συνεχή παρουσία εκπροσώπου της ΕΛΑΣ στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας» είπε ο υποστράτηγος Μιχαλόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα μαλακά έπεσε ο σαδιστής ραβίνος του σπιτιού του τρόμου της Ιερουσαλήμ

Δεν κλείνουν τα Body Shop στην Ελλάδα

Αγγλία: Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή ιερών κειμηλίων στην Αιθιοπία

Το Gemini της Google τα βλέπει (σχεδόν όλα)…μαύρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα