ΑΘΗΝΑ
02:26
|
13.05.2024
Κατά τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, σημειώθηκαν επεισόδια και υλικές ζημιές στα γραφεία του κόμματος Μπάαθ στη Σουέιντα.
Από κινητοποίηση αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε περιοχή της επαρχίας Σουέιντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη, για μία ακόμη φορά, όπως συμβαίνει από την περασμένη βδομάδα, στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ στις νότιες επαρχίες Σουέιντα (που κατοικείται κυρίως από Δρούζους) και Νταράα  από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης (ένεκα πολέμου και δυτικών κυρώσεων).

Σύμφωνα με The New Arab κατά τις διαδηλώσεις σημειώθηκαν επεισόδια και υλικές ζημιές στα γραφεία του κόμματος Μπάαθ στη Σουέιντα. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό SYRIA TV στην επαρχία Σουέιντα είναι σε εξέλιξη για τρίτη μέρα γενική απεργία  από τοπικά συνδικάτα και πράξεις πολιτικής ανυπακοής.

Ακολούθησε πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση περιοχών της επαρχίας Σουέιντα αλλά και της επαρχίας Νταράα όπου επίσης αναφέρθηκαν ανάλογες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες και επιδρομές στα γραφεία του Μπάαθ. Στην πόλη Νόουα της επαρχίας Νταράα αναφέρθηκαν και ανταλλαγές πυρών μεταξύ ένοπλων ομάδων.

Ορισμένα τοπικά ΜΜΕ απέδωσαν το μπλακάουτ σε πιθανές δολιοφθορές.

Ορισμένες από τις πρώτες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία, πριν το ξέσπασμα του πολέμου την άνοιξη του 2011, ξεκίνησαν από τη νότια επαρχία Νταράα.  Η επαρχία αυτή τέθηκε ξανά υπό τον έλεγχο των συριακών κρατικών αρχών το 2018 έπειτα από εκεχειρία που επιτεύχθηκε με ρωσική μεσολάβηση.

Αφορμή για τις διαμαρτυρίες έδωσε η μεγάλη υποτίμηση της συριακής λίρας έναντι του δολαρίου και η αύξηση του πληθωρισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα