ΑΘΗΝΑ
07:42
|
27.04.2024
Οι πυρκαγιές δείχνουν «τη μεγάλη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις ευθύνες της κυβέρνησης», λέει ο Περισσός.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και για την έλλειψη σχεδίου πυροπροστασίας αλλά και διότι σπαταλάει το δημόσιο χρήμα για οπλισμό στον Ζελένσκι και τους ναζί Αζόφ και για την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε νατοϊκό ορμητήριο, αντί να χρηματοδοτήσει την Πυροσβεστική καλύπτοντας τις ανάγκες σε προσωπικό και μέσα, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη που επί πέντε μέρες καίγεται με νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και ενημερώθηκε από τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στην συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. 

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ πρωταγωνιστούν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών και διαβεβαίωσε ότι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.

Οι πυρκαγιές δείχνουν τη μεγάλη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις ευθύνες της κυβέρνησης

«Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για την κυβέρνηση. Μετά τις τραγωδίες της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Νέας Αγχιάλου, της Βοιωτίας, της Αλεξανδρούπολης, που έχουν ήδη κοστίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές κάνοντας στάχτη το κυβερνητικό αφήγημα ότι πυρήνας της πολιτικής της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, εκτυλίσσεται άλλη μια μεγάλη καταστροφή», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.

Σημειώνει παράλληλα ότι σε λιγότερο από 1,5 μήνα και αφού κατέκαψε περίπου 80.000 στρέμματα σε Μάνδρα και Ανατολική Αττική η πύρινη λαίλαπα, κατακαίει για άλλη μια φορά λαϊκές περιουσίες και τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, η κατάσταση φανερώνει«τη μεγάλη γύμνια του κρατικού μηχανισμού που εξακολουθεί να είναι αποψιλωμένος από το απαραίτητο προσωπικό και μέσα γιατί αντιμετωπίζει την προστασία της ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος ως κόστος». 

Υπογραμμίζει ότι οι πυρκαγιές θα μπορούσαν να έχουν περιοριστεί αν δεν υπήρχαν τα 4500 κενά σε πυροσβέστες, αν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων, γι’ αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μια φορά καταφεύγει στο γνωστό “τρεχάτε να σωθείτε” με τα συνεχόμενα μηνύματα του 112, που όμως δεν μπορούν να σβήσουν τις φωτιές», τονίζει ο Περισσός αναφερόμενος στα διαδοχικά μηνύματα εκκένωσης.

«Η εγκληματική πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των εργατικών- λαϊκών αναγκών αποδείχθηκε για άλλη μια φορά και σήμερα, με την ολιγωρία της κυβέρνησης να εκκενώσει μεγάλους χώρους δουλειάς στον Ασπρόπυργο και ενώ είχε διαμορφωθεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ από τη φωτιά που έκαιγε σκουπίδια, πράγμα που έγινε μόνο κατόπιν των επίμονων παρεμβάσεων βουλευτών του ΚΚΕ στο Υπ. Εργασίας και συνδικαλιστών επί τόπου», υποστηρίζει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι είναι παρόντα τα μέλη και τα στελέχη του στις περιοχές που δοκιμάζονται και καλεί σε «μέγιστη δυνατή λαϊκή κινητοποίηση και αλληλεγγύη, για να σωθεί ό,τι σώζεται σε συνδυασμό με τη διεκδίκηση για ότι είναι αναγκαίο και την κλιμάκωση της πάλης απέναντι στην εγκληματική πολιτική» αποδίδοντας όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα