ΑΘΗΝΑ
05:11
|
04.05.2024
Υποκριτική επίκληση του διεθνούς δικαίου για να κρυφτεί η πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας λέει ο Περισσός.
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για υποκριτική επίκληση του «διεθνούς δικαίου» προκειμένου να κρυφτούν οι επικίνδυνες στοχεύσεις που υπηρετεί η κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι κάνει λόγο σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. επισημαίνοντας ότι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και κυβερνήσεις «κόβουν και ράβουν» το διεθνές δίκαιο σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα όπως έδειξε και η παρουσία στη συνάντηση της Αθήνας εκπροσώπου του Κοσόβου, ενός κράτους – προτεκτοράτου, που αποτελεί προϊόν της κατάφωρης παραβίασης του «διεθνούς δικαίου».

Η ανακοίνωση:

Όσο κι αν ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται υποκριτικά το «διεθνές δίκαιο», δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησής του, που είναι η πιο ενεργή και βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και γενικότερα στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ τροφοδοτεί εκείνους τους παράγοντες που οδήγησαν τόσο στη σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, όσο και στην όξυνση των προβλημάτων στις χώρες των Βαλκανίων.

Αυτές τις επικίνδυνες στοχεύσεις υπηρετεί και η κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι που, στη βάση των ΝΑΤΟϊκων κατευθύνσεων, προβλέπει την περαιτέρω αποστολή πολεμικού υλικού στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, την παροχή «εγγυήσεων ασφαλείας», την ένταξη και ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης και άλλων περιοχών της χώρας σε στρατιωτικές – πολεμικές βάσεις, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Η υποκρισία στην επίκληση του διεθνούς δικαίου από τον πρωθυπουργό φαίνεται και από το γεγονός ότι στη συνάντηση που διοργάνωσε στην Αθήνα παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος του Κοσόβου, ενός κράτους – προτεκτοράτου, που αποτελεί προϊόν της κατάφωρης παραβίασης του “διεθνούς δικαίου”. Επιβεβαιώνοντας ότι οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, από κοντά και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, «κόβουν και ράβουν» το διεθνές δίκαιο σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

Το ποιος θα ωφεληθεί από τις συμφωνίες της κυβέρνησης το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας ουσιαστικά και ως «ντίλερ» τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου, που τους προορίζει να συμμετέχουν στην «ανοικοδόμηση» της Ουκρανίας και στις ενεργειακές μπίζνες της επόμενης ημέρας, σε ένα σκληρό ανταγωνισμό με άλλα τμήματα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων των κρατών του ευρωατλαντικού τόξου.

Βαθύτερη εμπλοκή των Βαλκανίων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Όσο αφορά στην άτυπη Συνάντηση Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων το ΚΚΕ επισημαίνει πως οι «τυμπανοκρουσίες» της κυβέρνησης «δεν μπορούν να κρύψουν την σκληρή πραγματικότητα της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και της άγριας εκμετάλλευσης που βιώνουν οι λαοί των χωρών της περιοχής».

Και προσθέτει:

Είτε συμμετέχοντας στην ΕΕ είτε όντας σε τροχιά ένταξης, στις χώρες των Βαλκανίων οι εργαζόμενοι πληρώνουν βαριές συνέπειες προκειμένου να ανοίγουν νέες «λεωφόροι» κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης». Αυτόν τον επιζήμιο δρόμο για τους λαούς της περιοχής σηματοδότησε η ιμπεριαλιστική επέμβαση Ε.Ε. και ΝΑΤΟ που οδήγησε στο διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με τους ανταγωνισμούς σήμερα να οξύνονται επικίνδυνα, καθιστώντας εκτός τόπου και χρόνου τις διακηρύξεις κυβέρνησης – Ε..Ε περί «ειρήνης, σταθερότητας κι ενεργειακής ασφάλειας».

Κύριος στόχος της συνάντησης είναι η βαθύτερη και ενεργότερη εμπλοκή των χωρών των Βαλκανίων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς και ιδιαίτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρωτοστατεί για την επίτευξη του στόχου αυτού, υπογράφοντας με την Ουκρανία πριν λίγες μέρες ΝΑΤΟϊκά «συμβόλαια» εξοπλισμών και υποστήριξης με βάσεις, απολαμβάνοντας μάλιστα τη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων. Άλλωστε, στο πλαίσιο αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών παίρνει μέρος -όπως φαίνεται- στη συνάντηση και ο επικεφαλής της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Απέναντι στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που απεργάζονται ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα, οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να αντιτάξουν την αυτοτελή τους πάλη για καμία εμπλοκή και συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, για καμία αλλαγή συνόρων. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα