ΑΘΗΝΑ
22:43
|
04.05.2024
Σκίτσα για το καλάθι του προέδρου της Ουκρανίας κάθε φορά που βγαίνει από τα σύνορα της χώρας του.
Σκίτσα για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είμαστε συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες… Η αλληλεγγύη μας, ανθρωπιστική και αμυντική, υπήρξε έμπρακτη εξ αρχής και θα συνεχιστεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσκάλεσε σε άτυπο δείπνο, χθες Δευτέρα 21 Αυγούστου στην Αθήνα τους ηγέτες χωρών των Βαλκανίων και τον πρόεδρο της Μολδαβίας. Γκεστ… σταρ της διεθνούς πρωτοβουλίας Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Μια θέση δίπλα σας για εμάς είναι θέμα αρχής».

Οι 11 ηγέτες των βαλκανικών χωρών συνυπέγραψαν τη Διακήρυξη των Αθηνών, η οποία διακηρύσσει την ακλόνητη υποστήριξή τους «στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, με βάση τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».

Η εν λόγω ελληνική πρωτοβουλία αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα, διευρύνοντας το μεταξύ τους χάσμα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι άλλες υποσχέσεις έχουν δοθεί στον Ζελένσκι από τις βαλκανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι χρειάζεται και τη βοήθεια της Ελλάδας για την εκπαίδευση των πιλότων των 61 μαχητικών F-16 που θα παραδώσουν Δανία και Ολλανδία στο καθεστώς του Κιέβου.

Αφιερωμένα, λοιπόν, τα σκίτσα της ημέρας στον… κεφάτο Ζελένσκι κάθε φορά που γυρίζει από τα ψώνια του στην Ευρώπη.

Χαρούμενος Ζελένσκι, του BECS από την Αργεντινή
Μαριάν Καμένσκι, Αυστρία
Εξώφυλλο Time για τον Απατεώνα της Χρονιάς, του Αυστραλού Πιτ Κρέινερ
Είμαι ένας κωμικός (δώρο από τη Γερμανία), του Τόμας Γουόνγκ από τον Καναδά

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα