ΑΘΗΝΑ
16:24
|
04.05.2024
Έκλεισαν ξανά τα Στενά των Δαρδανελίων.
Το Be-200ES μισθώθηκε από την Τουρκία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αμφίβιο ρωσικό αεροπλάνο Be-200ES που μισθώθηκε από την Τουρκία συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην επαρχία Τσανάκαλε στα βορειοδυτικά της Τουρκίας και είχε ως συνέπεια να κλείσουν ξανά πριν λίγες ώρες τα Στενά των Δαρδανελίων.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμακλί σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό κανάλι TRT «ένα μεγάλο πυροσβεστικό αεροπλάνο που λήφθηκε με μίσθωση από τη Ρωσία συμμετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς».

Η τουρκική Αρχή Καταστροφών και Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) εκκένωσε εννέα χωριά στην περιοχή, ενώ οι φλόγες έπληξαν και εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων, αναγκάζοντας την ασφαλή μετεγκατάσταση 72 φιλοξενούμενων.

Συνολικά, οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα, 26 ελικόπτερα, πάνω από 600 τεμάχια πυροσβεστικού εξοπλισμού και σχεδόν 2.600 άτομα προσωπικό παλεύουν με τις φλόγες που έχουν σαρώσει μεγάλες εκτάσεις, ενώ τα Στενά των Δαρδανελίων παραμένουν κλειστά για τις θαλάσσιες μεταφορές καθώς χρησιμοποιούνται από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα για τον ανεφοδιασμό με νερό.

Συνολικά 84 άνθρωποι έχουν χρειαστεί έως τώρα ιατρική βοήθεια, κυρίως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, με 48 από αυτούς να λαμβάνουν ιατρική βοήθεια σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Περίπου 80 ασθενοφόρα βρίσκονται προληπτικά στην περιοχή των μαινόμενων δασικών πυρκαγιών, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Χθες Τρίτη, συνολικά στην Τουρκία εκδηλώθηκαν 29 πυρκαγιές με τις 26 να έχουν επιτυχώς αντιμετωπιστεί. Οι αρχές εστίασαν εκτός από το Τσανάκαλε, σε δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Προύσας.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη βοήθειά της στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα