ΑΘΗΝΑ
18:54
|
17.05.2024
«Ο πρώην αρχηγός των ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων Σεργκέι Σουροβίκιν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του», ανέφερε το RIA Novosti.
Υπήρξε γενικός διοικητής της «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης» στην Ουκρανία από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο μέχρι πρότινος Ανώτατος Διοικητής των Αεροπορικών και Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, Σεργκέι Σουροβίκιν, αντικαθίσταται από τον Βίκτορ Αφζάλοφ, ανέφερε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρώην αρχηγός των ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων Σεργκέι Σουροβίκιν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ενώ ο πτέραρχος Βίκτορ Αφζάλοφ, αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, αναλαμβάνει προσωρινά αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο μια ανώνυμη αλλά «πληροφορημένη» πηγή.

Ο στρατηγός Σουροβίκιν υπήρξε γενικός διοικητής της «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης» στην Ουκρανία από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023.

Δημοσιεύματα συνδέουν την παύση του Σουροβίκιν με τις θετικές προς το πρόσωπό του αναφορές που είχε πραγματοποιήσει ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, υπογραμμίζοντας και την απόσυρση του στρατηγού από το προσκήνιο μετά τη ματαιωμένη ανταρσία της Wagner.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν φέρεται να επέβαινε σε αεροπλάνο που συνετρίβη χθες στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Δημοσίευμα του POLITICO στις 15 Αυγούστου, στηριζόμενο σε μη επαληθευμένες αναφορές ήθελε τον Σουροβίκιν να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα, πάντως, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC, το οποίο, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, ανέφερε επίσης ότι ο στρατηγός έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, ο Σουροβίκιν βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Μπλόκο της Ε.Ε. σε άλλα τέσσερα ΜΜΕ για «φιλορωσική προπαγάνδα»

Ρωσία: Δεν επιδιώκουμε την κατάληψη του Χάρκοβου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα