ΑΘΗΝΑ
09:11
|
04.05.2024
Όπως αναφέρουν τα υπεύθυνα δικηγορικά γραφεία, πρόκειται να ακολουθήσουν δεκάδες αγωγές εναντίον της αγγλοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας.
Το εμβόλιο της AstraZeneca εναντίον του κορονοϊού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η AstraZeneca (AZN.L) αντιμετωπίζει δύο αγωγές στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής από τον σύζυγο μιας γυναίκας που πέθανε αφότου έλαβε το εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού από την αγγλοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας, στην πρώτη από τις δυνητικά δεκάδες υποθέσεις που ασκήθηκαν στην Αγγλία.

Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε το εμβόλιο AstraZeneca για τον κορονοϊό στις αρχές του 2021, αν και αργότερα περιόρισε τη χρήση του σε άτομα κάτω των 40 ετών λόγω του μικρού κινδύνου θρόμβων αίματος.

Ο Άνις Τέιλορ του οποίου η σύζυγος πέθανε τον Μάρτιο του 2021 μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου, υπέβαλε αξίωση ευθύνης προϊόντος κατά της AstraZeneca στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Ο δικηγόρος του Πίτερ Τοντ, από τη δικηγορική εταιρεία Scott-Moncrieff & Associates, είπε στο Reuters ότι έχει σχεδόν 50 άλλους πελάτες που θα μηνύσουν επίσημα την AstraZeneca τους επόμενους μήνες.

Η AstraZeneca αρνήθηκε να σχολιάσει ενεργές νομικές υποθέσεις. Ένας εκπρόσωπος είπε σε δήλωση: Η ασφάλεια των ασθενών είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν σαφή και αυστηρά πρότυπα για να εξασφαλίσουν την ασφαλή χρήση όλων των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων.

«Τα συλλυπητήρια μας σε οποιονδήποτε έχασε αγαπημένα του πρόσωπα ή ανέφερε προβλήματα υγείας», πρόσθεσε.

Η AstraZeneca αντιμετωπίζει παρόμοια μήνυση από τον Τζέιμι Σκοτ, ο οποίος διαγνώστηκε με θρομβωτική θρομβοπενία που προκαλείται από εμβόλιο, η οποία μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα πήξη του αίματος, μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca.

Ο Σκοτ υπέβαλε μήνυση ευθύνης προϊόντος κατά της AstraZeneca τη Δευτέρα, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία. Δεν υπήρξαν άμεσα διαθέσιμες καταθέσεις ή περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Η Hausfeld, η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τον Σκοτ, είπε ότι εκπροσωπεί περίπου 40 άλλα άτομα ή οικογένειες πενθούντων.

Η Σάρα Μουρ, δικηγόρος στο Hausfeld, είπε σε μια δήλωση ότι ο Σκοτ «υποφέρει τραύματα που άλλαξαν τη ζωή του, τα οποία επηρέασαν σοβαρά όχι μόνο αυτόν, αλλά και τους κοντινούς του».

Είπε ότι ο Σκοτ θα υποστηρίξει ότι η AstraZeneca είναι «υπεύθυνη να τον αποζημιώσει για όσα υπέστη, ώστε να μπορέσει να ξαναχτίσει τη ζωή του όσο το δυνατόν περισσότερο και να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικογένειάς του».

Οι δύο υποθέσεις είναι οι πρώτες αγωγές που ασκήθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία για ανεπιθύμητη αντίδραση σε εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού, σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμα δικαστικά αρχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα