ΑΘΗΝΑ
18:50
|
08.07.2024
«Έχοντας εμπιστοσύνη στην οικονομική δυναμική της Ρωσίας η εταιρεία υλοποιεί ένα μεγάλης κλίμακας μακροπρόθεσμο επενδυτικό πρόγραμμα», δήλωσε η NCPA.
philip morris ρωσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ουκρανική κυβέρνηση χαρακτήρισε τον αμερικανικό γίγαντα του καπνού Philip Morris και μια άλλη μεγάλη εταιρεία τσιγάρων, την Japan Tobacco, «διεθνείς χορηγούς πολέμου» λόγω των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ουκρανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πρόληψης της Διαφθοράς (NCPA).

Η Phillip Morris έχει δύο εργοστάσια στις περιοχές Λένινγκραντ και Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Το μερίδιο των εμπορικών σημάτων της εταιρείας στην αγορά τσιγάρων της χώρας ήταν 30,1% το 2019. Επί του παρόντος, η συνολική επένδυση της Philip Morris στη Ρωσία ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Έχοντας εμπιστοσύνη στην οικονομική δυναμική της Ρωσίας, η εταιρεία υλοποιεί ένα μεγάλης κλίμακας μακροπρόθεσμο επενδυτικό πρόγραμμα», δήλωσε η NCPA.

Η Japan Tobacco κατέχει μερίδιο 34,9% στη ρωσική αγορά και είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής και κορυφαίος φορολογούμενος στην καπνοβιομηχανία της χώρας, σύμφωνα με την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας.

Αν και εκπρόσωποι της εταιρείας δεσμεύτηκαν να αναστείλουν νέες επενδύσεις και δραστηριότητες μάρκετινγκ στη Ρωσία, η Japan Tobacco συνεχίζει την παραγωγή και τις πωλήσεις στη χώρα, ισχυρίζεται η NCPA.

Οι πολυεθνικές που έχουν χαρακτηριστεί ως εχθροί της Ουκρανίας περιλαμβάνουν τις Raiffeisen Bank International, Auchan, Metro, Procter & Gamble, Unilever, Bonduelle, Leroy Merlin, Xiaomi και πολλές άλλες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπάιντεν προς Δημοκρατικούς: «Θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος και θα κερδίσω τον Τραμπ»

Νότια Κορέα: Η Μόσχα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε εμάς και την Πιονγιάνγκ

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα- Αναφορές για 36 νεκρούς

Δήμος Αθηναίων: Ζητά διερεύνηση ποινικών ευθυνών αστυνομικών για την κακοποίηση 15χρονου στα Προσφυγικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα