ΑΘΗΝΑ
05:15
|
05.05.2024
Αττική, Έβρος, Ροδόπη, Βοιωτία, Ρόδος, Εύβοια… Ένας κατάλογος που δεν σταματά να μεγαλώνει. Συγκέντρωση σήμερα στις 7:00μμ, στο Σύνταγμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρκαγιές περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές, κατακαίνε μέχρι και πυκνά παρθένα δάση! Εκκενώνονται χωριά και πόλεις, μέχρι και νοσοκομεία. Τα συστημικά ΜΜΕ, παρουσιάζουν την είδηση, και μιλούν είτε για τυχαιότητα και ανεξέλεγκτους ανέμους (βλ. 2007 – “στρατηγό άνεμο”), είτε, εμμέσως, για ξένο δάκτυλο, υιοθετώντας και διαχέοντας ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας.

Αυτό που δεν αναφέρουν είναι οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, δηλαδή η συνειδητή απαξίωση της δασοπροστασίας και της πολιτικής προστασίας γενικότερα. Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι μέσα στο δάσος. Κυνηγοί κεφαλών μαζεύουν μετανάστες μέσα σε φορτηγά. Βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις καλούν τον κόσμο σε πογκρόμ.

Η πολιτεία θα κάνει κάτι; Για τους αυτόκλητους σερίφηδες θα παρέμβει εισαγγελέας; Ή θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη Ρώμη να καίγεται;.. Φτάνει πια! Υπάρχουν ευθύνες, και βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και αποφάσεις. Η Κυβέρνηση είναι ένοχη!

  • Ένοχη για την απαξίωση της πυροσβεστικής.
  • Ένοχη για την διάλυση της δασοπροστασίας.
  • Ένοχη για την διασπορά ακροδεξιών αφηγημάτων και το κυνήγι κεφαλών.
  • Ένοχη για τις χιλιάδες καμένες εκτάσεις γης.

Ως ΜέΡΑ25 καλούμε, όλες και όλους, σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου, στις 7:00μμ, στο Σύνταγμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές και για τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα