ΑΘΗΝΑ
19:42
|
18.05.2024
Όπως επισημαίνει, μόνο στο Δασαρχείο Πάρνηθας, που θεωρείται πνεύμονας της Αττικής, δεν προσελήφθη ούτε ένας δασεργάτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γράφημα με στοιχεία που επιχειρούν απαντήσεις στο καυτό ερώτημα του γιατί δεν σβήνουν οι δεκάδες εστίες πυρκαγιάς στην Ελλάδα επιχειρεί το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκληματική πολιτική στο θέμα της πυρόσβεσης καταγγέλλοντας την ανυπαρξία επαρκούς αριθμού πυροσβεστών, μέτρα πρόληψης αλλά και βασικό αντιπυρικό σχεδιασμό.

Επισημαίνει για παράδειγμα πως:

  • Μόνο στο Δασαρχείο Πάρνηθας, που θεωρείται βασικός πνεύμονας της Αττικής, δεν προσελήφθη ούτε ένας δασεργάτης. Υπάρχουν μόλις επτά δασοφύλακες.
  • Το 2022 σε σχέση με το 2021 οι επαγγελματίες πυροσβέστες στην Ε.Ε. (και όχι μόνο στην Ελλάδα) μειώθηκαν κατά 28.000 άτομα ενώ οι ανάγκες πυρόσβεσης πολλαπλασιάστηκαν.
  • Ο μέσος όρος δαπανών των κρατών-μελών της Ε.Ε. το 2022 για υπηρεσίες πυροπροστασίας ήταν μόλις 0,5%, ποσοστό που παραμένει ίδιο εδώ και μία 20ετία ενώ συχνά ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Ε.Ε.  επισημαίνουν άοκνα τους κινδύνους… από την κλιματική αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα