ΑΘΗΝΑ
13:22
|
25.06.2026
Η νέα ανακάλυψη του Ρώσου ψαρά στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό ήταν ένα κάπως τρομακτικό λυκόχελο.
Το συγκεκριμένο ψάρι ανήκει στο θαλάσσιο είδος των λυκόχελων. Ανήκει στην οικογένεια Anarhichadidae
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι φωτογραφικές «ψαριές» του Ρώσου αλιέα Ρόμαν Φεντόρτσοφ από το Μουρμάνσκ της Βορειοδυτικής Ρωσίας σχεδόν πάντα εντυπωσιάζουν καθώς με το φωτογραφικό του φακό «κυνηγά» ασυνήθιστα θαλάσσια πλάσματα που ζουν στα μεγάλα βάθη των ωκεανών.

Η σελίδα του στο Instagram έχει πάνω από 650 χιλιάδες ακολούθους καθώς συχνά τα βλέμματα μαγνητίζονται από τις ασυνήθιστες μορφές που αποτυπώνει ο φωτογραφικός του φακός.

Μία από τις τελευταίες εντυπωσιακές φωτογραφίες του αφορά ένα τεράστιο καφέ-γκρί ψάρι με μεγάλα πτερύγια, γουρλωτά μάτια και δόντια που θυμίζουν αυτά του ανθρώπου.

Ο Ρομάν ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θαλάσσιο είδος είναι λυκόχελο («wolf eel»). Πρόκειται για είδος θαλάσσιου ψαριού με ακτινωτά πτερύγια και ανήκει στην οικογένεια Anarhichadidae, στα λεγόμενα λυκόψαρα.

Ζει στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Παρά την κοινή ονομασία και την ομοιότητά του, δεν είναι αληθινό χέλι.

Μολονότι η όψη τους φαντάζει τρομακτική, τα λυκόχελα είναι αρκετά φιλικά και φιλοπερίεργα. Συχνά συνοδεύουν ή παρατηρούν τους δύτες, ειδικά αυτούς που συνηθίζουν να τα ταΐζουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Διπλός ισχυρός σεισμός 7,2 και 7,5 Ρίχτερ με τουλάχιστον 164 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές [upd]

Ευρώπη: Υποδομές σε «νευρική κρίση» από το ακραίο κύμα καύσωνα

Στις 27 Ιουνίου κοίτα… ψηλά: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη

Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ με τραυματίες και προειδοποίηση για μετασεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα