ΑΘΗΝΑ
21:43
|
05.05.2024
Ο Τραμπ, που ηγείται των δημοσκοπήσεων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, επανήλθε στο Twitter (πλέον επονομαζόμενο X) με μια φωτογραφία της χθεσινής σύλληψής του.
Η πρώτη του ανάρτηση μετά από πάνω από δυόμισι χρόνια ήταν όλη στα κεφαλαία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, επέστρεψε στο Twitter, που πλέον επονομάζεται X, δημοσιεύοντας την πρώτη του ανάρτηση μετά από περισσότερα από δυόμισι χρόνια απουσίας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσίευσε τη φωτογραφία από τη σύλληψή του από τις αρχές της κομητείας Φούλτον της Τζόρτζια, στις οποίες παραδόθηκε χθες ως κατηγορούμενος για παρέμβαση στις εκλογές. Πλαισίωσε τη φωτογραφία με το κείμενο «Εκλογική παρέμβαση / Μην παραδοθείτε ποτέ!» και έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό του με κεφαλαιογράμματη γραφή.

Ο Τραμπ τον τελευταίο καιρό αναρτά αποκλειστικά στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την Truth Social, η οποία κατοικείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από θαυμαστές και υποστηρικτές του και με την οποία έχει συμφωνήσει να παρέχει αποκλειστικό περιεχόμενο για τουλάχιστον έξι ώρες πριν από την ανάρτηση σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

Τον Ιανουάριο αναφέρθηκε ότι ο Τραμπ αναζητούσε μια διέξοδο από τη συμφωνία αποκλειστικότητας με τη δική του πλατφόρμα, προκειμένου να επιστρέψει στο Twitter. Η συμφωνία έπρεπε να ανανεωθεί τον Ιούνιο.

Οι αναρτήσεις της φωτογραφίας της σύλληψής του στις δύο πλατφόρμες έγιναν με διαφορά περίπου μίας ώρας, υποδεικνύοντας ότι το παράθυρο των έξι ωρών δεν ισχύει πλέον.

Οι προηγούμενες αναρτήσεις στο ιστορικό του λογαριασμού του Τραμπ λήγουν στις 8 Ιανουαρίου 2021, δύο ημέρες μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου που αποτέλεσαν και την αφορμή για τον αποκλεισμό του από την πλατφόρμα για σχεδόν δύο χρόνια.

Ενώ ο Ίλον Μασκ, λίγο αφότου εξαγόρασε το Twitter πέρυσι, επανενεργοποίησε τον λογαριασμό του Τραμπ, εκείνος δεν επέστρεψε στην πλατφόρμα όπως αναμενόταν, παρότι το συχνό «τουιτάρισμα» ήταν κάτι που τον χαρακτήριζε, αφού ο λογαριασμός του μετρά πάνω από 59.000 αναρτήσεις.

Ο Τραμπ παραμένει πολύ πιο ενεργός στο Truth Social, όπου πέρασε το βράδυ της Πέμπτης κάνοντας retweet μηνύματα υποστηρικτών του, δημοσκοπήσεις που δείχνουν την κυριαρχία του στις εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και βίντεο που κριτικάρουν τις διάφορες νομικές προκλήσεις απέναντι στην υποψηφιότητά του.

Φρόντισε επίσης να καθησυχάσει τους υποστηρικτές του στην πλατφόρμα ότι δεν θα την εγκαταλείψει μόνο και μόνο επειδή είχε αρχίσει να δημοσιεύει ξανά στο X (-Twitter), γράφοντας, πάντα με κεφαλαία: «Λατρεύω το Truth Social. Είναι το σπίτι μου!!!»

Ο Τραμπ σημειώνει διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, παρότι αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο debate του Fox News αυτή την εβδομάδα και προτίμησε να συνομιλήσει με τον πρώην παρουσιαστή του καναλιού, Τάκερ Κάρλσον.

Μια δημοσκόπηση του CBS από την περασμένη εβδομάδα, την οποία ο Τραμπ δημοσίευσε στο Truth Social την Πέμπτη, τον θέλει να βρίσκεται μπροστά από τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, κατά 46 μονάδες.

Ο Τραμπ μήνυσε το Twitter, από κοινού με τη Meta και την Google τον Ιούλιο του 2021 για το ότι τον μπλόκαραν μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου.

Ενώ το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του τον περασμένο Μάιο και ο Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του τον Οκτώβριο, ο Τραμπ άσκησε έφεση κατά της απόφασης, επιμένοντας ότι το Twitter παραβίασε την ελευθερία του λόγου του και διέπραξε πολιτική λογοκρισία.

Ο Τραμπ επικαλέστηκε παράλληλα και τη δημοσίευση των «Twitter Files», για να υποστηρίξει την υπόθεσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα