ΑΘΗΝΑ
17:04
|
03.05.2024
«Όποιον βρείτε σκότωμα κατευθείαν, μην τον λυπάστε. Μόνο έτσι θα καταλάβουν» – Νέα ντοκουμέντα από το πογκρόμ εναντίον προσφύγων.
Η απανθρωπιά στο μεγαλείο της
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ντοκουμέντα για τα αιματηρά πογκρόμ που διοργανώνουν οι φασίστες στον Έβρο έφερε στο φως το The Press Project, τα οποία είναι αδιάψευστες μαρτυρίες για τη φρίκη που έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες ημέρες που καίγεται η περιοχή της Αλεξανδρούπολης από τους ντόπιους ανθρωποφύλακες.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Γεωργία Κριεμπάρδη: «Από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου δημιουργήθηκαν διαδικτυακές ομάδες που καλούσαν σε πογκρόμ προσφύγων και μεταναστών. Έχουν περάσει πέντε ημέρες και ενώ όλα συμβαίνουν εν γνώσει πλέον των Αρχών, μιας και όσα διακινούνται στα γκρουπ αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι φασίστες συνεχίζουν κανονικά τη δράση τους, συνεχίζουν να είναι ‘κυνηγοί κεφαλών’».

Φωτογραφία από την κοινή μακάβρια συνομιλία φασιστών στον Έβρο που οργανώνονται για πογκρόμ εναντίον των μεταναστών

Σε προηγούμενο άρθρο στο ίδιο μέσο είχε δημοσιευθεί υλικό από την ομαδική συνομιλία που υπάρχει στο Viber, με τίτλο «Εβρίτες εν δράση».

Στο νέο υλικό- ντοκουμέντο, ακούγονται συνομιλίες των επίδοξων δραστών οι οποίοι λένε μεταξύ τους: «Όποιον βρείτε, σκότωμα κατευθείαν. Μην τον λυπάστε. Πτώματα – Μόνο έτσι θα καταλάβουν», με αυτή να αποτελεί και τη γραμμή στην οποία κινούνται.

Nα σημειωθεί πως, μετά το πρώτο μας δημοσίευμα, υπάρχουν πληροφορίες πως τα μέλη της ομαδικής έχουν δημιουργήσει νέες συνομιλίες για να μην εντοπίζονται.

Μετά από επικοινωνία με τον δικηγόρο Δημήτρη Χούλη, ο οποίος ασχολείται επί χρόνια με υποθέσεις που άπτονται του προσφυγικού ζητήματος, μίλησε για τι είδους αδικήματα διαπράττουν οι αποστολείς/μέλη αυτής της συνομιλίας αλλά και τι θα έπρεπε να είχε γίνει σε θεσμικό επίπεδο.

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι εντοπίζουμε σωρεία αδικημάτων. Έχουμε δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με ρατσιστικό κίνητρο, διέγερση για διάπραξη κακουργημάτων, πιθανή ανθρωποκτονία ή αν βρεθεί και νεκρός έχουμε ηθική αυτουργία. Επίσης, αφού είναι οργανωμένοι σε ομάδες/γκρουπ, μπορούμε να πούμε ότι εντοπίζεται το αδίκημα της συγκρότησης ομάδας με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων και εν προκειμένω μέχρι και κακουργημάτων -αφού καλούν σε ανθρωποκτονίες» σημειώνει ο δικηγόρος και συμπληρώνει πως η Εισαγγελία θα έπρεπε να είχε ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Δε γίνεται η ΕΥΠ που παρακολουθεί τα πάντα, όπως είδαμε, να μην έχει δει αυτά… σχολιάζει.

Τα ίδια αντανακλαστικά θα έπρεπε να είχε δείξει και η Αστυνομία. «Θα έπρεπε να κινηθεί όπως κινήθηκε και με τον Τότα, που τον συνέλαβε. Όταν βλέπεις διάπραξη αυτόφωρου αδικήματος, κινείσαι άμεσα» αναφέρει ο Δ. Χούλης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα