ΑΘΗΝΑ
04:33
|
09.05.2024
Όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Λίγες νεφώσεις, αρκετή ζέστη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tο Σάββατο 26 Αυγούστου αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε περιοχές κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Υψηλή και κατά τόπους πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35-36, στην Ήπειρο από 18 έως 35-37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 36-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35-37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34-35 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

O καιρός στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

O καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια μέχρι το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στη Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και το μεσημέρι-απόγευμα στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι έως 7 μποφόρ .Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα Δωδεκάνησα από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα