ΑΘΗΝΑ
21:20
|
18.05.2024
Το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να διεξάγει άσκοπες επιθέσεις σε πολιτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, τόνισε η εκπρόσωπος του ρώσικου ΥΠΕΞ.
Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχέδια των ευρωπαϊκών χωρών να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και ελικόπτερα Mi-24B στο Κίεβο δείχνουν την αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε, σήμερα Σάββατο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ο τσεχικός στρατός σχεδιάζει να στείλει ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα Mi-24B στο Κίεβο αφού παραλάβει μαχητικά ελικόπτερα αμερικανικής κατασκευής, ενώ την περασμένη εβδομάδα, μετά την “περιοδεία επαιτείας” του Ζελένσκι σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας, ήρθαν τα νέα για παροχή στο Κίεβο μαχητικών αεροσκαφών F-16. Όλα αυτά τα βήματα επιβεβαιώνουν την εχθρική στάση των Δυτικών απέναντι στη Ρωσία και την αυξανόμενη εμπλοκή τους στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, οι δυτικές χώρες απαιτούν να συνεχίσει η Ουκρανία «την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή της, πλημμυρίζοντας το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου με όπλα, εκπαιδεύοντας ουκρανικά στρατεύματα και στέλνοντας μισθοφόρους και πληροφορίες στην Ουκρανία» ώστε να μπορέσει να υλοποιήσεις πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.

«Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των δυτικών χορηγών του, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας της λεγόμενης αντι επίθεσης, το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να διεξάγει άσκοπες επιθέσεις σε πολιτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, οι οποίες καλύπτονται ευρέως από ουκρανικά και ξένα ΜΜΕ», σημείωσε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Οι Δυτικοί και οι Ουκρανοί που βρίσκονται υπό την κηδεμονία τους, προωθούν τη λεγόμενη “φόρμουλα ειρήνης” του Ζελένσκι, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και περιέχει μόνο μια σειρά τελεσιγράφων που η Ρωσία δεν μπορεί να αποδεχθεί. Στην πραγματικότητα, επιδιώκουν να σχηματίσουν έναν αντι-ρωσικό συνασπισμό, προσπαθώντας να σύρουν τους εταίρους μας στον Παγκόσμιο Νότο σε αυτόν», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Τέλος, η Ρωσίδα διπλωμάτης τόνισε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας «συμπεριλαμβανομένης της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και της εξάλειψης των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας», παραμένουν επίκαιροι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα