ΑΘΗΝΑ
16:36
|
03.07.2026
Ο δράστης ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και τυφέκιο τύπου AR-15 στο οποίο ήταν χαραγμένες σβάστικες.
Αστυνομία, Φλόριντα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «φυλετικό μίσος» ήταν η αιτία που όπλισε το χέρι ένοπλου να σκοτώσει τρεις αφροαμερικανούς σε κατάστημα του Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε σήμερα ο σερίφης Τ.Κ. Γουότερς.

«Μισούσε τους μαύρους», τόνισε ο σερίφης του Τζάκσονβιλ για τον δράστη της χθεσινής ρατσιστικής επίθεσης στην πολυπληθέστερη πόλη της Φλόριντας. Τον περιέγραψε μάλιστα ως «λευκό άνδρα, περίπου 20 ετών», χωρίς να τον κατονομάσει, εκτιμώντας παράλληλα πως έδρασε μόνος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και τυφέκιο τύπου AR-15 στο οποίο ήταν χαραγμένες σβάστικες, ανέφερε. Είχε συντάξει «αρκετά μανιφέστα» για τα μέσα ενημέρωσης, τους γονείς του και την αστυνομία, στα οποία εξέφραζε το μίσος που έτρεφε για τους μαύρους.

«Τα εγκλήματα που υποκινούνται από φυλετικό μίσος αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για το FBI», τόνισε από την πλευρά της η ειδική πράκτορας Σέρι Ονκς, εξηγώντας πως έχουν σκοπό να απειλήσουν και να εκφοβίσουν μια ολόκληρη κοινότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα