ΑΘΗΝΑ
02:43
|
07.05.2024
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τις πυρκαγιές μετά από ακόμα μία νύχτα υπεράνθρωπων προσπαθειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τις πυρκαγιές μετά από ακόμα μία νύχτα υπεράνθρωπων προσπαθειών, ενώ χθες προκλήθηκαν νέες λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές.

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Άνδρο έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να μην φτάσει στα σπίτια.

Η μάχη αυτή συνεχίζεται, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς στην Άνδρο είναι τέσσερα, εκ των οποίων τα τρία καίνε στο Βιτάλι, όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Η φωτιά περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές. Ευτυχώς, δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής…», δήλωσε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, στο OPEN. «Αναμένουμε να επιχειρήσουν τα εναέρια και να μπορέσουμε να μαζέψουμε το μέτωπο» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έτσι έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.

Ο κ Λοτσάρης επισήμανε επίσης πως από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έχουν καεί πολλές κολώνες. Μάλιστα το χωριό του Βιταλίου δεν έχει ρεύμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα enandro.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.

Στον Έβρο, το πύρινο μέτωπο μαίνεται για ένατη μέρα όπου η φονική πύρινη λαίλαπα στοίχισε τη ζωή 20 ανθρώπων. Πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το μέγεθος της καμένης γης που έχει ήδη ξεπεράσει τα 700.000 στρέμματα.

Κάτοικοι και φορείς απευθύνουν έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων, ενώ συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν στο δάσος της Δαδιάς, σε Αισύμη και Σουφλί. 

Στην Πάρνηθα, πυροσβέστες και εθελοντές αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, που προβληματίζει από χθες την υπηρεσία. Η οικολογική καταστροφή τρομάζει στον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής, όπου μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει στάχτη πάνω από 500.000 στρέμματα.

Διάσπαρτες εστίες καίνε ακόμα στη Βοιωτία, στο Στείρι, προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι. Καλύτερη φαίνεται η εικόνα στην πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες στο Λοκρό Φθιώτιδας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα