ΑΘΗΝΑ
15:09
|
07.06.2026
Από την αρχή του έτους, 42 συμπαθή τετράποδα έχουν περάσει τα όρια για να βοσκήσουν στο ρωσικό εθνικό πάρκο Πασβίκ Ζαποβέντνικ.
Δαπανηρή η βόλτα από την άλλη πλευρά των συνόρων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι νορβηγικές θα επιδιορθώσουν τον φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία για γλιτώσουν τα πρόστιμα από τις «βόλτες» των συμπαθών ζώων στην άλλη πλευρά.

Οι νορβηγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιδιορθώσουν τον φράχτη στα σύνορα της Νορβηγίας με τη Ρωσία, προκειμένου να εμποδίσουν τους ταράνδους να εισβάλλουν σε ρωσικά εδάφη, καθώς η συνήθεια αυτή των συμπαθών τετράποδων κοστίζει πολύ στο Όσλο.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι τετράποδες εισβολές, υπάρχει ήδη ένας φράκτης στη νορβηγική πλευρά, που εκτείνεται σε μήκος 150 από το τα συνολικά 198 χιλιόμετρα των συνόρων των δύο χωρών. Ωστόσο, ορισμένα τμήματα, που χρονολογούνται από το 1954, έχουν καταστραφεί με αποτέλεσμα τα ζώα να μπορούν εύκολα να περάσουν στη Ρωσία.

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι ρωσικές αρχές απαιτούν περίπου 4.700 δολάρια ως αποζημίωση και τα ζώα σφάζονται κατά την επιστροφή τους στη Νορβηγία για να αποφευχθεί η επανάληψη.

«Απαγορεύεται αυστηρά η διέλευση των συνόρων με τη Ρωσία, και για τους τάρανδους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νορβηγική Διεύθυνση Γεωργίας.

Από την αρχή του έτους, 42 Νορβηγικοί τάρανδοι, που εκτρέφονται από τους αυτόχθονες Σάμι στην περιοχή, έχουν περάσει τα όρια για να βοσκήσουν στο ρωσικό εθνικό πάρκο Πασβίκ Ζαποβέντνικ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone πάνω από τα Στενά του Ορμούζ

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Αμπελάκια Σαλαμίνας

Διάσωση 61 μεταναστών σε δύο επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Εύβοια – Έγινε αισθητή στην Αττική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα