ΑΘΗΝΑ
15:35
|
17.05.2024
Ένα σκίτσο του Βραζιλιάνου Amorim για τον εφιαλτικό απολογισμό του φετινού καλοκαιριού στα καμένα πλέον δάση της Ελλάδας.
Οι Έλληνες Θεοί της φωτιάς, του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου Amorim
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για 10η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η καταστροφική δράση των πυρκαγιών στον Έβρο, με τη μάχη πυροσβεστών και εθελοντών να επικεντρώνεται στο μέτωπο της Δαδιάς . Για άλλη μια μέρα ο στόχος της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά να μην περάσει τον οδικό άξονα πέρα από τον οποίο εκτείνεται ο πλούσιος σε βλάστηση δρυμός.

Στα καμένα του Έβρου θα μεταβεί σήμερα Δευτέρα 28/8 κυβερνητικό κλιμάκιο. Επικεφαλής θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Μία ημέρα νωρίτερα στον δοκιμαζόμενο Έβρο μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Χωρίς αυτοκριτική για τη διαχείριση της πύρινης λαίλαπας ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο θα ενισχυθούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο τέλος αυτής της προσπάθειας, όπως έχουμε κάνει φέτος με όλες τις μεγάλες πυρκαγιές, θα αξιολογηθεί και επιχειρησιακά». Διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν με εκτενή ρεπορτάζ τα πύρινα μέτωπα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Δασικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν τον Ιούλιο με τα μέτωπα της Αττικής, τον πύρινο εφιάλτη της Ρόδου και συνεχίστηκαν τον Αύγουστο. Ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Amorim εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία για να περιγράψει αυτήν την τεράστια οικολογική καταστροφή. Οι νέοι θεοί της Ελλάδας είναι οι Κλιματικές Αλλαγές και ο Ήφαιστος… από τα παλιά!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλληλεγγύη και Καταστολή

Eurovision 2024… από άλλον πλανήτη

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα