ΑΘΗΝΑ
11:17
|
28.04.2024
«Βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρούς ανθρώπους αυτά», τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σε παλαιότερη συνέντευξή του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστιο θέμα έχει προκύψει στη δημόσια σφαίρα με το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων, όπου σε μια επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα, φανατικοί ορθόδοξοι Χριστιανοί αναμοχλεύουν τον λόγο που είχε κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης τη δεκαετία του 1990 για τα υποτιθέμενα «τσιπάκια του διαβόλου» που εσωκλείονται μέσα στις νέες ταυτότητες.

Πολλοί, μάλιστα, δεν διστάζουν να ανατρέξουν στις υποτιθέμενες «προφητείες» του Γέροντα Παΐσιου.

Ο Μητροπολίτης  Δωδώνης Χρυσόστομος, σε πρόσφατη δήλωσή του, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών.

«Ο Άγιος Παΐσιος δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα» ανέφερε σε εκπομπή του ΑΝΤ1, τονίζοντας στη συνέχεια:

Ο διάβολος πειράζει εκείνον που δεν πιστεύει στον Θεό. Όποιος έχει το Θεό μέσα του, δεν φοβάται κανέναν. Αν είμαστε χριστιανοί δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως, υποστηρίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς η άποψη της Εκκλησίας θα εκφραστεί από την Ιερά Σύνοδο.

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε εάν στο ποίμνιό του υπάρχουν αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες. Ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος είπε πως, δεν πρόκειται για καθολικές αντιδράσεις, αλλά «υπάρχουν λίγοι δεξιά και αριστερά». Και πρόσθεσε πως «αυτά που ακούγονται για “τσιπάκια” είναι αστεία πράγματα. Δεν πρέπει να ακούει κανείς».

Απάντησε, επίσης, και σε όσους επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο για τις ταυτότητες. «Τον Άγιο Παΐσιο τον γνώρισα εγώ το 1962 στο Σινά. Δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα. Ούτε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Αυτά είναι κουβέντες του πεζοδρομίου», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Επίσης, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα πάρει τη νέα ταυτότητα. «Βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρούς ανθρώπους αυτά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα