ΑΘΗΝΑ
14:18
|
02.05.2024
Ανάπτυξη κατά 5,2% προβλέπει το Ταμείο για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Πρώτος σταθμός αύριο 30 Αυγούστου η Κίνα.
Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα θα βρίσκεται στην Κίνα από αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου για να συναντηθεί με κορυφαίους ηγέτες, προτού ταξιδέψει στην Ινδονησία και την Ινδία για τις συνόδους κορυφής της ASEAN και της G20, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σήμερα Τρίτη.

«Από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, η Διευθύνων Σύμβουλος θα επισκεφθεί την Κίνα όπου θα έχει διμερείς συζητήσεις με την ανώτερη ηγετική ομάδα της Κίνας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, η Γκεοργκίεβα θα ταξιδέψει στην Τζακάρτα, από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) πριν συμμετάσχει στη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G20 στο Νέο Δελχί.

Τον περασμένο μήνα, το ΔΝΤ αύξησε ελαφρώς τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2023, δεδομένης της ανθεκτικής οικονομικής δραστηριότητας το πρώτο τρίμηνο, αλλά προειδοποίησε ότι οι επίμονες προκλήσεις περιορίζουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

Το Ταμείο προβλέπει αύξηση του παγκόσμιου πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά 3% το 2023, δίνοντας 0,2% επιπλέον σε σχέση με τις προβλέψεις του Απριλίου, αλλά διατηρεί την πρόβλεψή του για το 2024 αμετάβλητη, επίσης στο 3%.

Σταθερή παραμένει η εκτίμηση του ΔΝΤ και για την οικονομία της Κίνας, προβλέποντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αναπτυχθεί κατά 5,2% φέτος, από 3% που υποχώρησε, λόγω COVID το 2022, πριν πέσει στο 4,5% το 2024, προειδοποιώντας ότι η ανάκαμψη της Κίνας παρουσιάζει χαμηλή απόδοση και ότι η βαθύτερη συρρίκνωση στον τομέα των ακινήτων παραμένει ως κίνδυνος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα