ΑΘΗΝΑ
04:33
|
01.05.2024
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, στην επιχείρηση συμμετέχουν αρχές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.
Το Qakbot εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα μια διεθνή επιχείρηση κατά της διαβόητης πλατφόρμας κακόβουλου λογισμικού «Qakbot» που χρησιμοποιείται ευρέως από εγκληματίες του κυβερνοχώρου που εμπλέκονται στο οικονομικό έγκλημα.

«Το κακόβουλο λογισμικό Qakbot έχει μολύνει πάνω από 700.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχει διευκολύνει την ανάπτυξη λογισμικών και έχει προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης αρχές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.

Το Qakbot που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, διαδίδεται συνήθως μέσω κακόβουλων λογισμικών με emails που αποστέλλονται σε ανυποψίαστα θύματα.

Ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι το δίκτυο ηλεκτρονικής παρείσφρησης προέρχεται από τη Ρωσία και έχει επιτεθεί σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο από τη Γερμανία μέχρι την Αργεντινή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα