ΑΘΗΝΑ
02:53
|
28.04.2024
Τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα ο τραγικός απολογισμός των δύο χθεσινών ναυαγίων.
Τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα ο τραγικός απολογισμός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο μνημείο Ειρήνης και Φιλίας (πλατεία Κυπρίων Πατριωτών).

Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα παιδι8ά, ένα βρέφος 11 μηνών, ένα αγόρι 8 ετών και δύο κορίτσια 8 και 14 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο, στη θαλάσσια περιοχή του Μανταμάδου, όταν βούλιαξε σκάφος που μετέφερε μετανάστες, χθες τα ξημερώματα, ενώ η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε αντίστοιχο περιστατικό λίγες ώρες αργότερα στη Σάμο, όπου ένα ακόμα παιδί διασώθηκε μόλις την τελευταία στιγμή.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα για το νέο ναυάγιο:

«Ως εδώ! Δε θα αφήσουμε να γίνει ο θάνατος μέρος της καθημερινότητας μας. Η θλίψη και η οργή μας τώρα να γίνουν αγώνας για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων στο προσφυγικό, για να πάψουν τα νησιά μας να είναι τόπος εγκλωβισμού ανθρώπινων ψυχών», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση..

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Το ταξίδι της ζωής για ακόμα πέντε ανθρώπους, τελείωσε στα νερά του Αιγαίου (4 στη Λέσβο και 1 στη Σάμο). Για τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από την φτώχεια και τον πόλεμο, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με μια άλλη βαρβαρότητα.

Γιατί είναι βάρβαρη η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων που δημιουργεί τους πρόσφυγες με τις επεμβάσεις και την καταλήστευση του πλούτου των χωρών, που τους προσελκύει όποτε χρειάζεται εργατικό δυναμικό, που τους επαναπροωθεί, που τους εγκλωβίζει στα νησιά μας για διαλογή, που τους στέλνει στα χέρια των δουλεμπόρων και που τελικά τους πνίγει στις θάλασσες μας.

Αυτή η πολιτική είναι που δίνει άλλοθι και σε διάφορες φασιστικές ομάδες να οργανώνουν πογκρόμ και να επιτίθενται σε πρόσφυγες, όπως γίνεται αυτές τις μέρες στον Έβρο, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και μετατρέποντας τα θύματα σε θύτες.

Για άλλη μια φορά το Αιγαίο έγινε θάλασσα νεκρών. Και όσο δεν ξεριζώνονται οι αιτίες του προσφυγικού, η φτώχεια και η εκμετάλλευση, τόσο θα συνεχίζονται οι ξεριζωμοί και οι πνιγμοί ανθρώπων.

Αλλά ως εδώ! Δε θα αφήσουμε να γίνει ο θάνατος μέρος της καθημερινότητας μας. Η θλίψη και η οργή μας τώρα να γίνουν αγώνας για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική Ε.Ε. και κυβερνήσεων στο προσφυγικό, για να πάψουν τα νησιά μας να είναι τόπος εγκλωβισμού ανθρώπινων ψυχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα