ΑΘΗΝΑ
03:02
|
17.05.2024
Οι μεγάλες εστίες της φωτιάς βρίσκονται περιμετρικά από τον οικισμό Κοτρωνιάς.
Αναζωπύρωση στον Έβρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλες είναι οι εστίες αναζωπύρωσης περιμετρικά από τον οικισμό Κοτρωνιάς, στην περιοχή του Έβρου, που καίει για 12η συναπτή μέρα, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν και μάλιστα η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσακίρη περιγράφει ως τραγική την κατάσταση.

«Μέσα σε 5 λεπτά η φωτιά τύλιξε ολόκληρο το χωριό» είπε, συμπληρώνοντας ότι το συνεργείο της ΕΡΤ φεύγει από δασικό δρόμο υπό τις οδηγίες του στρατού, ενώ ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν προς Σουφλί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Στις 6.30 χθες το απόγευμα η περιοχή εκκενώθηκε με μήνυμα 112 ενώ από τις 5.30 τα ξημερώματα επιχειρούν τα εναέρια μέσα προσπαθώντας να περιορίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το χωριό είχε ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που ήδη έχουν απομακρυνθεί, ενώ παραμένουν εθελοντές από τα γύρω χωριά και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με συνδρομή και από το παρακείμενο στρατόπεδο.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Σιδηρώ Έβρου

Εκκενώνεται ο οικισμός Σιδηρώ Έβρου. Οι κάτοικοι της περιοχής Σιδηρώ ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς Μέγα Δέρειο Έβρου. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στο Σιδηρώ απομακρυνθείτε προς Μέγα Δέρειο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα