ΑΘΗΝΑ
20:41
|
15.05.2024
Έχουν καταγραφεί 89 εγχώρια κρούσματα και 11 θάνατοι από τον ιό που μεταδίδεται από το τσίμπημα των κουνουπιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται το μολυσματικό αποτύπωμα το ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος εξαπλώνεται μέσω των κουνουπιών και των τσιμπημάτων τους σε ανθρώπους.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα οι ασθενείς με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 63%, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμη τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 11.

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), 18 άνθρωποι νοσηλεύονται με επιπλοκές από λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων οι 8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).  Την ίδια περίοδο καταγράφηκαν επιπλέον 31 νέα περιστατικά.

Από την αρχή της περιόδου επιτήρησης για το 2023 έως και σήμερα, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 89 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 74 περιστατικά παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 15 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν καθόλου εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Όσοι έχασαν τη μάχη με τον ιό ήταν άνω των 64 ετών, με διάμεση ηλικία θανόντων τα 85 έτη.

Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης, Καστοριάς και Άρτας.

Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, αναφέρει ο ΕΟΔΥ και καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Χιλιάδες Καναδοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά τη δολοφονική απόπειρα -Γνωστός λογοτέχνης ο φερόμενος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα