ΑΘΗΝΑ
21:26
|
23.02.2024
«Καμία μόνη, καμία ανοχή, απέναντι στη βία την εργοδοτική» έγραφαν τα πανό και φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από το ξενοδοχείο.
Από την κινητοποίηση εργαζομένων στο ξενοδοχείο Athens Avenue της Λ. Συγγρού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού πραγματοποιούν από νωρίς το απόγευμα δεκάδες εργαζόμενοι και μέλη του σωματείου Επισιτισμού αλλά και εκπρόσωποι της ΟΓΕ, έπειτα από καταγγελίες καμαριέρων για εργοδοτική λεκτική, σωματική βία, ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση μέσα στον χώρο δουλειάς τους.

«Καμία μόνη, καμία ανοχή, απέναντι στη βία την εργοδοτική» έγραφαν τα πανό και φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από το ξενοδοχείο.

Φωτογραφία από το 902.gr στο ξενοδοχείο όπου έγινε η κινητοποίηση

Εκπρόσωπος του σωματείου σε ανακοίνωση που διάβασε στη διάρκεια της κινητοποίησης επισήμανε πως οι σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης του ξενοδοχείου έχουν γίνει ήδη γνωστές στην αστυνομία και όλες τις αρμόδιες αρχές.

«Οπως φαίνεται, οι εργαζόμενοι στα μάτια του διευθυντή είναι σκουπίδια, καθώς απειλεί, βρίζει και παρενοχλεί τις συναδέλφισσες και όπως λέει “κουμάντο εδώ κάνω εγώ”», αναφέρει το Συνδικάτο. Απαιτεί να απομακρυνθεί άμεσα ο διευθυντής του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, ο οποίος είναι «επικίνδυνος για τη σωματική και ψυχική ασφάλεια των συναδέλφων», ξεκαθαρίζοντας:

«Καμία ανοχή στην εργοδοτική βία. Όπλο μας η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση, η οργάνωση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγγλία: Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή ιερών κειμηλίων στην Αιθιοπία

Το Gemini της Google τα βλέπει (σχεδόν όλα)…μαύρα

Υπόθεση μαστροπείας: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των κατηγορουμένων

Γιατί έρχεται το ρομπότ Sophia στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα