ΑΘΗΝΑ
14:57
|
04.05.2024
Προθεσμία έλαβε ο αξιωματικός από τα Χανιά, για να απολογηθεί αύριο (31/8), τη στιγμή που αποκαλύπτεται το σκοτεινό του παρελθόν.
Νίκος Ξανθουδάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκοτεινό φαίνεται να είναι το παρελθόν του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που συνελήφθη την Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023, στα Χανιά καθώς φαίνεται, ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις χρηματισμού και προστασίας από το 2007. Να τονιστεί, ότι το 2007 ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν φρουρός του τότε βουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Νικηφοράκη.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» έγραφε στις 29 Ιανουαρίου του 2007: «Νέο σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό φρουρό βουλευτή της Ν.Δ. πλήττει το κυβερνών κόμμα (ΝΔ). Πρόκειται για τον φρουρό του βουλευτή Χανίων Στέλιου Νικηφοράκη, ο οποίος ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ. για εκβίαση ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και πώληση προστασίας. Η αποκάλυψη προκάλεσε συναγερμό στη Ρηγίλλης και άνοιξε έναν νέο κύκλο ερωτηματικών για τη διαδικασία επιλογής, αλλά και τις δραστηριότητες των προσώπων που πλαισιώνουν κυβερνητικούς βουλευτές και στελέχη. Ο κ. Νικηφοράκης εκλήθη τηλεφωνικώς να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα».

Στέλιος Νικηφοράκης

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Ο ίδιος ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο αστυνομικός απομακρύνθηκε με δικό του αίτημα: «Σεβόμενος την προσωπική του ευαισθησία αποδέχθηκα την προσωρινή διακοπή της απόσπασής του, ώστε μακριά από τους όποιους κακόβουλους συνειρμούς να υπερασπιστεί απερίσπαστος την τιμή και την υπόληψή του», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ο αστυνομικός, Νίκος Ξανθουδάκης, με γραπτή του δήλωση, υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του είναι «συκοφαντίες που θα καταρρεύσουν». Παράλληλα, εμφανίζει τον εαυτό του ως «θύμα» διαρροών από «καλούς του συναδέλφους». Ο αστυνομικός αποδίδει σε «ανώνυμες καταγγελίες» και «συκοφαντίες» τις υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται. Όπως υποστηρίζει, έχει αθωωθεί από την κατηγορία σύμφωνα με την οποία είχε επιχειρήσει να ανοίξει μπαρ, όπου θα απασχολούνταν αλλοδαπές, ενώ ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε, ύστερα από δική του έγκληση έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Πλημμελημάτων Κρήτης σε φυλάκιση 1 έτους. Θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί η συμμετοχή του φρουρού του».

«Ο βουλευτής Στέλιος Νικηφοράκης, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκη, δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για την επιλογή του συγκεκριμένου φρουρού, ενώ από το περιβάλλον του «φωτογράφιζαν» ως εμπνευστές της «σκευωρίας» πρόσωπα που συνδέονται με τον εσωκομματικό του αντίπαλο στα Χανιά, πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Επίσης, άφηναν να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που ο 40χρονος αποδειχθεί ότι είχε συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες, τότε ο βουλευτής θα υποβάλει την παραίτησή του- και αυτό, εκτιμούσαν, υποδηλώνει και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την πλευρά του».

Την ίδια χρονιά και το in.gr γράφει για το κύκλωμα, στο οποίο εμπλεκόταν ο τότε φρουρός του βουλευτή της ΝΔ, υπογραμμίζοντας: «O φρουρός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ελέγχεται και από τη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία διερευνά τον θάνατο πριν από δύο χρόνια ενός ανθρώπου, ο οποίος είχε εμπλακεί σε κύκλωμα σωματεμπόρων».

Προθεσμία για αύριο στον επίορκο αστυνομικό – Ελεύθερος ο γιoς του

Στον ανακριτή έφτασε το πρωί ο 53χρονος αξιωματικός από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία. Ο επίορκος αστυνομικός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Σήμερα απολογήθηκε ο 29χρονος γιος του, που είναι ειδικός φρουρός και συνελήφθη για συνέργεια στην εκβίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο άνδρες και παρήγγειλε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Χθες (29/8), ο 53 χρόνος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ότι δε χρήζει νοσηλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα