ΑΘΗΝΑ
08:58
|
25.04.2024
Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ανοίγει η αυλαία σήμερα στη Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει σήμερα στις 11.00 π.μ. όπου σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες, που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Ενίσχυση στα μέσα πυρόσβεσης ( προμήθεια drones)

– Καθαρισμός εκτάσεων

– Συντήρηση/διάνοιξη δασικών δρόμων – αντιπυρικών ζωνών

– Πρόσθετοι οικονομικοί πόροι ( πρόγραμμα «Αιγίς»)

– Αυστηρότερες κυρώσεις για εμπρηστές.

Η αντιπαράθεση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων αναμένεται να είναι σε υψηλούς τόνους, με τον Σωκράτη Φάμελλο από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει δώσει ένα πρώτο δείγμα του τι θα ακολουθήσει σήμερα.

Μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα δήλωσε πως «όχι μόνο η Ελλάδα είναι πρώτη στη Μεσόγειο, αλλά είναι σε νούμερα 50% πάνω από την Ισπανία σε καμένες εκτάσεις. Έχουμε τη μεγαλύτερη εξελισσόμενη πυρκαγιά για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα τα τελευταία 20 έτη, έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, δεκάδες φέτος ανθρώπινα θύματα. Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να αποφασίσει να αλλάξει πολιτική. Η πολιτική της αδύναμης πολιτείας με πολύ επικοινωνία δεν βοηθάει τον τόπο μας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του έκανε λόγο για την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου «κι όχι ευχολόγια» στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Λίγα λεπτά πριν ανέβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ ζήτησε από την Ολομέλεια να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα