ΑΘΗΝΑ
18:25
|
17.05.2024
Χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά… Πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία.
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σύνεση και φρόνηση» ζήτησε σήμερα από τους πιστούς ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, για τις νέες ταυτότητες που θα αρχίσουν να εκδίδονται από τον Σεπτέμβριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε τις δηλώσεις λίγο μετά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Ιρανό Πρέσβη,Malek Hossein Givzad,  όταν ρωτήθηκε για το θέμα των ταυτοτήτων.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται  να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά… Πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη».

Η συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν

Στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο πρέσβης του Ιράν, του απηύθυνε πρόσκληση επίσκεψης στην Τεχεράνη ενώ νωρίτερα συμφώνησαν να φιλοξενηθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος παιδιά Ιρανών Χριστιανών στην Ελλάδα. Ο πρέσβης αναφέρθηκε στη χριστιανική μειονότητα που υπάρχει στη χώρα του επισημαίνοντας πως απολαμβάνει τον σεβασμό των υπόλοιπων μελών της Ιρανικής κοινωνίας και μίλησε για τον διάλογο μεταξύ Ισλάμ και Ορθοδοξίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον πρέσβη του Ιράν με χαρά τονίζοντας πως συζήτησαν διάφορα θέματα. Έκανε και αυτός αναφορά στους Χριστιανούς που ζουν στο Ιράν και στην πρόσκληση να επισκεφθούν τα παιδιά την Ελλάδα. Τέλος ανέφερε πως συζήτησαν και για τις περιπτώσεις ακτιβιστών στην Ευρώπη που έκαιγαν το Κοράνι  και καταδίκασε τέτοια γεγονότα τονίζοντας πως «εκεί που βλέπεις να καίγονται βιβλία θα δεις ανθρώπους να καίγονται».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Φρίκη στη Σπάρτη: Απήγαγαν και βασάνισαν 17χρονο συγγενείς της κοπέλας του

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα