ΑΘΗΝΑ
14:21
|
04.05.2024
Οι φλόγες πλησίασαν και απόψε το Σουφλί. Νέα μηνύματα στους κατοίκους από το 112 ώστε να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς στον Έβρο έχει έκταση 5 χιλιομέτρων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Βρέχει» στάχτες και αποκαΐδια στο Σουφλί του Έβρου όπου τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα σχηματίζοντας μέτωπο έκτασης περίπου πέντε χιλιομέτρων. Οι φωτιές, που μαίνονται σήμερα για 13ο 24ωρο, ενισχύονται κατά διαστήματα από τους ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους με  αποτέλεσμα διαδοχικές αναζωπυρώσεις παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Λίγο πριν τις 21.00 απόψε, κάτοικοι του Σουφλίου πήραν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα από το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα ενεργά μέτωπα σχηματίζουν ένα νοερό τρίγωνο. Υπάρχει ένα πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς στα όρια του μικρού πυρήνα που είναι η ζώνη αυστηρής προστασίας «Α» ενώ ένα άλλο ανατολικά από το χωριό Γιαννούλη, από το οποίο η φωτιά πέρασε περιμετρικά. Το μέτωπο αυτό κινήθηκε ανατολικά και το άλλο δυτικά προς το Σιδηρώ.

Οι φλόγες σήμερα πλησίασαν και το Σουφλί αν και προς το παρόν δεν απειλούνται τα περίχωρα της πόλης.

Μεγάλο μέρος των δυνάμεων πυρόσβεσης το οποίο απαρτίζουν πάνω από 580 πυροσβέστες επιχειρεί στο δρόμο από Σουφλί για Γιαννούλη και Σιδηρώ. Βασικός στόχος είναι να μην απειλήσει η φωτιά χωριά όπως το Πρωτοκκλήσι, η Κυριακή, η Αγριάνη και οικισμούς που βρίσκονται μετά το Σουφλί στο δρόμο προς το Διδυμότειχο.

Φωτιά σε Μαγνησία και Μεσσηνία

Νωρίτερα σήμερα ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη που βρίσκεται κοντά στο ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση.

Η αποθήκη βρίσκεται δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και για το λόγο αυτό κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους και ρίχνουν νερό για να αποτρέψουν την εξάπλωση, ενώ πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο τμήμα της Νέας Ιωνίας.

Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος τουλάχιστον ως τη Δύση του ηλίου.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και κοντά στην κοινότητα Άρεως της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά καίει καλαμιώνες και χαμηλή βλάστηση, ενώ πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Ο καιρός σήμερα: Ανάσταση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα