ΑΘΗΝΑ
09:48
|
18.05.2024
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας πρόκειται για το τρίτο εργατικό ατύχημα μέσα σε έναν μήνα.
Εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου στον Δήμο Φιλιατών στην Θεσπρωτία, όταν συμβασιούχος εργαζόμενος της αποκομιδής απορριμάτων, τραυματίστηκε καθώς όταν ο μηχανισμός που ανεβοκατεβάζει τους κάδους του μάγκωσε τα δάχτυλα, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας πρόκειται για το τρίτο εργατικό ατύχημα με τραυματισμό συμβασιούχου εργαζόμενου της καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών μέσα σε ένα μήνα, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν πως πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα με το ίδιο απορριμματοφόρο, το οποίο από τον τεχνικό ασφαλείας φέρεται να έχει κριθεί ακατάλληλο, όμως παραμένει σε λειτουργία.

«Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει πως τα εργατικά ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται καθώς η πολιτική που ακολουθούν θα μετατρέπει την Τοπική Διοίκηση σε εργασιακή ζούγκλα κακοπληρωμένων και ελαστικά εργαζόμενων (βλ. κοινωφελή εργασία με υποκατώτατους μισθούς κλπ.), με υπηρεσίες υποχρηματοδοτημένες και υποβαθμισμένες, έτσι ώστε να στρωθεί το έδαφος για να αποτελέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ “ώριμη ανάγκη”», τονίζουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι.

      Το μοιράζομαι:
      Το εκτυπώνω
      ΣΥΝΑΦΗ

      Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

      Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

      Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

      Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

      Γραφτείτε συνδρομητές
      Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα