ΑΘΗΝΑ
10:30
|
19.05.2024
Πρόκειται για το πρώτο στην ιστορία της Ρωσίας μωρό του γιγαντιαίου πάντα γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας.
Οι ευτυχισμένοι γονείς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χαρές και γέλια είχαν σήμερα στον μεγάλο Ζωολογικό Κήπο της Μόσχας προσωπικό και επισκέπτες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ζωολογικού Κήπου και της Ρωσίας γεννήθηκε το μωρό ενός γιγαντιαίου πάντα με βάρος μόλις 150 γραμμάρια.

Υπερήφανοι γονείς αυτής της πρωτιάς στο Ζωολογικό Κήπο της Μόσχας είναι ένα νεαρό ζευγάρι πάντα, η Ντιντίν και ο Ζουί.

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, τα γεννητούρια προκάλεσαν ενθουσιασμό όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στην παγκόσμια περιβαλλοντική κοινότητα.

Να μας ζήσει!

Λίγα λόγια για τα πάντα…

Το πάντα είναι είδος αιλουρόποδης αρκούδας που απαντάται στην κεντροδυτική και νοτιοδυτική Ασία. Αν και κατατάσσεται στην τάξη των Σαρκοφάγων τρέφεται κατά 99% με μπαμπού.

Τα πάντα στην φύση σποραδικά τρώνε άλλα είδη φυτών, άγριους βολβούς, ή ακόμα και κρέας με την μορφή πουλιών, τρωκτικών ή ψοφιμιών.

Στην αιχμαλωσία (εθνικά πάρκα/ζωολογικοί κήποι), μερικές φορές τρώνε μέλι, αβγά, ψάρια, γλυκοπατάτες, φύλλα θάμνων, πορτοκάλια ή μπανάνες μαζί με το ειδικά παρασκευασμένο φαγητό.

Το γιγαντιαίο πάντα ζει σε λίγα βουνά της κεντρικής Κίνας, κυρίως στην επαρχία Σετσουάν, αλλά και στις επαρχίες Σαανσί και Γκανσού. Ως αποτέλεσμα της εντατικής καλλιέργειας, της αποψιλώσεως των δασών και άλλων εξελίξεων, τα πάντα έχουν οδηγηθεί μακριά από τις πεδινές περιοχές όπου παλαιότερα κατοικούσαν.

Το πάντα είναι είδος σε κίνδυνο. Αναφορά του 2007 έδειξε ότι ζουν 239 πάντα σε αιχμαλωσία εντός της Κίνας και άλλα 27 έξω από την χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα