ΑΘΗΝΑ
11:05
|
03.05.2024
Στο μέτωπο της Πάρνηθας εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις, , κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στο Σουφλί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για 13η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου, με εκκενώσεις περιοχών να πραγματοποιούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης και το 112 να ηχεί ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου.

Το μέτωπο φαίνεται να κινείται από χτες το μεσημέρι προς τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ, με τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς φορά, δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ μήνυμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση έλαβαν χθες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι κάτοικοι στο Σουφλί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Τσικράκι Φαρσάλων. Στο σημείο επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μέτωπο της Πάρνηθας εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν χθες 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το περασμένο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πρώτη «μάχη» των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

Εντωμεταξύ, η πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές, θα μεταφερθεί σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, με τον πρωθυπουργό να μιλά στις 10:30 το πρωί.

Σχεδόν μια εβδομάδα πριν την ΔΕΘ, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της «πολιτικής χρονιάς», ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση των πυρκαγιών που ακόμα καίνε στον Έβρο, την ακρίβεια και να θέσει την ατζέντα του για την χρονιά.

Ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- θα αναφερθεί στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα