ΑΘΗΝΑ
12:56
|
13.05.2024
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο πολιτικού και οικονομικού αδιεξόδου.
Νέο κρισιακό επεισόδιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική προεδρία ζήτησε χθες Πέμπτη από το Κογκρέσο να ψηφίσει το ταχύτερο παράταση του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού ώστε οι ΗΠΑ να μην βρεθούν αντιμέτωπες με την δημοσιονομική παράλυση, σε ένα νέο κρισιακό επεισόδιο, μετά από εκείνο της περασμένης Άνοιξης.

«Είναι σαφές ότι θα χρειαστεί ένας βραχυπρόθεσμος νόμος για τα δημοσιονομικά τον επόμενο μήνα», ανέφερε η υπηρεσία προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της, σηματοδοτώντας το πρόβλημα στην λήξη του τρέχοντος δημοσιονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Πρέπει να χρηματοδοτήσουμε προγράμματα σημαντικά για τους Αμερικανούς και να αντιμετωπίσουμε επείγουσες ανάγκες», υπερθεμάτισε η εκπρόσωπος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Καρίν Ζαν-Πιερ, υπογραμμίζοντας ότι αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα ενδέχεται να τεθούν εν κινδύνω ομοσπονδιακά προγράμματα στα οποία βασίζονται εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, όπως το πρόγραμμα επισιτισμού και αντιμετώπισης της φτώχειας.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος το Κογκρέσο να μην μπορέσει να κάνει τη δουλειά του», πρόσθεσε, υπονοώντας ευθέως το πρόβλημα του πολιτικού διχασμού των ΗΠΑ, καθώς η Γερουσία βρίσκεται στα χέρια των Δημοκρατικών και η Βουλή των Αντιπροσώπων ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο πολιτικού και οικονομικού αδιεξόδου, καθώς μόλις τον περασμένο Ιούνιο αποφεύχθηκε ο κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση Μπάιντεν και τους Ρεπουμπλικάνους.

Η συζήτηση αυτή τη φορά θα επικεντρωθεί σε συμπληρωματικά κονδύλια περίπου 20 δισ. δολαρίων που ζήτησε η προεδρία πριν λίγες ημέρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν επιθυμεί την ίδια ώρα, διακαώς, την έγκριση από το Κογκρέσο για την χορήγηση επιπλέον βοήθειας της τάξης των 13 δισ. προς την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Τουρκία: Νέος νόμος για τη ρύθμιση αγοροπωλησίας κρυπτονομισμάτων

ΗΠΑ: Βουτιά στο ποσοστό κατανάλωσης, χαμηλότερο επίπεδο για το εξάμηνο

Νέα Αριστέρα: Πρωθυπουργός της μαύρης εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα