ΑΘΗΝΑ
07:32
|
02.05.2024
Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε αυτοκινητοπομπή ασφαλείας στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Το βορειοδυτικό Πακιστάν, το οποίο συνορεύει με το Αφγανιστάν, έχει δει μια αύξηση των επιθέσεων τον τελευταίο χρόνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε αυτοκινητοπομπή ασφαλείας στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Ο στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση την Πέμπτη στη βόρεια περιοχή Μπανού της επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa.

Ένας «βομβιστής αυτοκτονίας που μεταφέρθηκε με μοτοσικλέτα εξερράγη» περίπου 61 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανέφερε η πτέρυγα μέσων ενημέρωσης του στρατού.

Η κακοτράχαλη παραμεθόρια περιοχή ήταν εδώ και καιρό μια κυψέλη μαχητικής δραστηριότητας.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας οδηγούσε μια μοτοσικλέτα και χτύπησε με το όχημά του ένα φορτηγό σε μια στρατιωτική συνοδεία», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Γαλλικό Πρακτορείο ο επαρχιακός υπουργός Φερόζε Τζαμάλ Σαχ.

Η ανήσυχη βορειοδυτική περιοχή του Πακιστάν, που συνορεύει με το Αφγανιστάν, έχει δει μια αύξηση των επιθέσεων τον τελευταίο χρόνο μετά την κατάργηση των συνομιλιών μεταξύ των ενόπλων μαχητών και της κυβέρνησης.

Μια άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε πολιτική συγκέντρωση στα βορειοδυτικά τον περασμένο μήνα σκότωσε περισσότερους από 60 ανθρώπους.

Τον Ιανουάριο, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που συνδέεται με την Τεχρίκ- ε Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) ανατινάχθηκε σε τζαμί μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ, σκοτώνοντας περισσότερους από 80 αστυνομικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα